A következő élő közvetítés része A pedofilbotrányról kérdezték az egyik műsorvezetőt a köztévé választási vitáján

Magyar Péter Deutschnak: Ez egy drog, ne szokjanak hozzá!

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Róna Péter nem osztja az EU nézeteit migrációs kérdésben, szerinte minden országnak megvan a joga ahhoz, hogy eldöntse, kit enged be, kinek ad menedékjogot, kit enged letelepedni. Ugyanígy nem támogatja a letelepedési-kötvény bizniszt és a vendégmunkások betelepítését sem. Egykori ’56-os menekültként határozottan elítélte a menekültekkel szembeni féktelen hangulatkeltést és gyűlölködést, szerinte keresztény ember ilyet nem tesz.

Magyar Péter és a Tisza Párt elítéli az illegális migrációt, támogatja ugyanakkor a déli határkerítés megtartását. Deutsch Tamásnak szegezte a kérdést, hogy miként engedhetett ki a kormány ennyi embercsempészt a börtönökből és hogy hozhattak be ennyi vendégmunkást. Magyar szerint ezek elképszető társadalmi feszültségeket szülnek. Pekárnéhoz hasonlóan ő is arról beszél, hogy tömegével hagyják el a fiatalok az országot, és ahelyett, hogy a kormány ezt a problémát próbálná orvosolni, inkább gazdasági bevándorlókkal tölti meg az országot. „Ez egy politikai drog, ne szokjon hozzá” – mondta még, szintén Deutschnak.

Bruti is a kivándolrásról beszélt, egyebek között arról, hogy orvosok hagyják el az országot. Felvetette, hogy a távozó orvosoknak a betegeiket is magukkal kellene vinniük, a költségvetésnek is jót tennének ezzel, ami nem olyan rég „fejre állt, mint a bili”. Azt viszont remek manővernek tartja, hogy a kormány átnevezte a migránsokat vendégmunkásokra.

Toroczkai büszke rá, hogy a többiekkel ellentétben ők nem változtatják időről időre a politikai nézeteiket, ő már az első menekült hullám idején is azt mondta, amit most, miközben a Fidesz a migráció témájából is színházat csinál. Szerinte mindeközben a magyar rendőrök az életüket kockáztatják, amikor a déli határnál rájuk lőnek az embercsempészek a szerb oldalról. Emlékezetetett arra, hogy a DK eltörölte volna a határkerítést, majd utolsó másodperceiben a kormány vendégmunkás-projektjét ítélte el.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik