Belföld

Novák Katalin kikérte magának, hogy Jávor Benedek olasz szexpartival emlegette egy lapon

Imádkozom érte, nehogy összekeveredjenek véletlenül a meghívók, és nehogy egy bungabunga parti közepén találja magát a keresztény családi értékekről szóló eszmecsere helyett

– írta Twitteren a párbeszédes Jávor Benedek Novák Katalin államtitkár és Silvio Berluscino kézfogós fotójához kommentárnak. Az EU-s budapesti iroda élére kinevezett politikus feltehetően a volt olasz kormányfő unga-bunga szexpratijaira akart utalni, csak némileg járatlan a terminológiában.

Novák Katalin Orbán Viktorral együtt járt Rómában a napokban, hivatalosan azért, hogy jobboldali pártok képviselőivel találkozzanak, illetve egy konferencián is beszélt a magyar miniszterelnök. Mellékesen pedig beugrott a magyar delegáció Orbán régi cimborájához, Berlusconihoz, ahol a fenti kép is készült.

Jávor tweet-je után Novák Katalin Facebookon tett közzé egy nyílt levelet, amit a Jávort nemrég kinevező Karácsony Gergely főpolgármesternek címzett.

Nyílt levél Jávor Benedek méltatlan kijelentése kapcsán. Tisztelt Főpolgármester Úr! 2020. január 1-től, az Ön…

Közzétette: Novák Katalin – 2020. február 5., szerda

Az államtitkár szerint a Karácsony „által frissen kinevezett Jávor Benedek egy primitív, ocsmány üzenetet tett közzé, mely Önökhöz is méltatlan”. Majd a következőt írta:

Főpolgármester úr! Ön kinevezése után azt mondta, hogy olyan főpolgármester szeretne lenni, aki azokat is képviseli, akik nem Önre szavaztak. Én 24 éve Budapesten élek, és nem Önre szavaztam. Joggal várom el tehát, hogy olyan embereket nevezzen ki felelős beosztásba, akik nem gyalázzák mások emberi méltóságát.

Novák Katalin azt kérte levelében Karácsonytól, hogy határolódjon el Jávor kiírásától, illetve felveti azt is, hogy lehet le kellene cserélnie Karácsonynak valaki másra Jávort.

Kiemelt kép: Novák Katalin / Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik