Belföld

Kórházba vitték a csecsemőjével végző sülysápi édesanyát

Kórházba vitték azt a 35 éves édesanyát, aki pénteken este vízbe fojtotta a négy hónapos kisfiát a sülysápi otthonában. A 24.hu értesülései szerint az őrizetbe vett asszony rossz lelki és egészségi állapotban van, ezért nem lehet tudni, hogy az ügyben eljáró nyomozási bíró elé tudják-e majd állítani.

Nagyon rossz állapotban van az emberöléssel gyanúsított édesanya. Az orvosok a délelőtti vizsgálatok alapján döntik el, hogy a 35 éves nő lesz-e olyan állapotban, hogy át lehessen szállítani a bíróságra

– mondta informátorunk,  hozzátéve, az asszony továbbra is őrizetben van, az ellene foganatosítandó kényszerintézkedésről pedig csak az orvosi vizsgálatok után döntenek.

Mint megírtuk, pénteken este holtan találta meg az édesapja a négy hónapos kisfiát a sülysápi otthonában, amikor hazaért. Az apuka azonnal riasztotta a mentőket, de a baba életét már nem lehetett megmenteni. A Pest megyei rendőrök emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást a gyermek édesanyja, Tünde ellen, aki a kisfia megölése után magával is végezni akart. A sikertelen öngyilkossági kísérlet után azonban önként feladta magát. A Blikknek nyilatkozó helyiek szerint szülés utáni depresszióban szenvedhetett az édesanya.

Egyre inkább erősödik bennem a gyanú, hogy ez a betegség áll a háttérben. Állítólag már a baba előtt is voltak depressziós tünetei Tündének. Pénteken is nagyon furán viselkedett, jött-ment az utcában, elindult, visszafordult, mintha nem is tudná, mit akar. Ez kora délután volt, a baba pedig nem volt vele. Pedig előtte kizárólag babakocsival lehetett látni. A férje rengeteget dolgozott, ezért Tünde sokat volt a picivel kettesben otthon. Persze, ez nem magyarázat semmire, hiszen egy tanult nő volt, akinek tudnia kellett volna, hogy szakszerű segítségre van szüksége

– nyilatkozta egy sülysápi asszony.

Frissítés:

Az orvosok megvizsgálták az édesanyát és végül engedélyezték a kihallgatását. A Pest Megyei Főügyészség indítványozta a négy hónapos csecsemőjét megfojtó asszony letartóztatását. A kényszerintézkedésről szóló tárgyalás hétfő délután kettőkor kezdődik. A nyomozási bíró itt dönt arról, hogy elrendeli-e a nő letartóztatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik