Élő Belföld választás 2018

Felsorakoztak a rendőrök a Parlament előtt

24.hu
24.hu

Frissítve: 2018. 04. 18. 10:312018. 04. 14. 16:19

Komoly részvétellel zajlott az a tüntetés, amelynek szervezői a választás szavazatainak újraszámolását, tisztességes választást és új választási törvényt, valamint gyűlöletkampány helyett szabad sajtót, pártatlan közmédiát követeltek. A demonstráción meghirdették, hogy új választást, ellenzéki együttműködést követelnek, és bejelentették, hogy április 21-én, szombaton 18 órakor újabb tüntetést tartanak.

A résztvevők fél hatkor gyülekeztek az Operánál, majd a Kossuth térre vonultak, ahol a beszédeket követően este fél kilenckor jelentették be hivatalosan a tüntetés végét. Az emberek egy része a Kossuth téren maradt, ahol felsorakoztak a Parlamentet védő rendőrökkel szemben, mások az Oktogonra mentek, de a Fidesz-székházhoz is indultak páran.

Élő videós közvetítésünk:

A Lendvay utcai Fidesz székházhoz értek a tüntetők

Közzétette: 24.hu – 2018. április 14.

A tüntetők áttörték a kordont és leültek a Parlament elé.

Közzétette: 24.hu – 2018. április 14.

Korábbi videós közvetítésünk felvétele itt érhető el: 1. rész, 2. rész, 3. rész.

Élő hírfolyam
01:35

Sikerült meghosszabbítani

Legalábbis erre enged következtetni a tény, hogy fél kettőkor is hangosan szól a zene az Oktogonon.

A szervezők ebben az esetben reggel nyolcig kaptak haladékot arra, hogy befejezzék a bulit.

A hivatalos szervek hozzáállása minimum dicséretes, hiszen sok szinten megakaszthatták volna a tüntetők spontán fesztiválját.

00:01

Éjfélig van engedély

Mivel nem úgy néz ki, hogy a tüntetők hazamennek perceken belül, ezért a szervezők megpróbálnak hosszabbítást kérni, amit a csendbiztosnak is jóvá kell hagynia, ám erre szerintük kevés esély mutatkozik.

Ebben az esetben az embertömeg zene és program nélkül marad a továbbiakban.

23:53

Az Oktogont elfoglalta a nép

És nem úgy tűnik, hogy hajnalig elengedik. A rendőrök békések, jól kezelik a kialakult helyzetet. Dübörög az EDM, egy-egy drop előtt elhangzik a Mocskos Fidesz.

22:04

Békével jöttek

Az emberek harcolnak az Oktogonon a punnyadós szombat este ellen. A tünetektől táncolni kezdtek a környékbeli hajléktalanokkal, közben ordít a

Fuck the Police!

21:13

Piknik a Kossuthon

Sokan a fűben ülve sörözgetnek, dumálgatnak a téren. Ebből nem forradalom lesz, hanem egy szokásos pesti tavaszi este.

20:57

Néhány százan a kordonhoz álltak

A legtöbben hazamentek a Kossuth térről. Néhány százan képtelenek elfogadni, hogy vége a tüntetésnek, és a Parlament főbejárata elé húzott kordon előtt aorakoztak fel. Néha üvöltöznek, sok erő nincs a dologban.

20:48

Bástya elvtársat már meg se akarják gyújtogatni

A kormánypárti média napok óta azzal hergeli közönségét, hogy a szombati tüntetés résztvevői törni-zúzni-gyújtogatni fognak. Hogy ők is örüljenek, a Gulyás Márton-féle Slejm tette ki ezt a fotót, amin a leirat szerint a burzsoázia tartja vissza az aktivistát ördögi tervének kivitelezésétől.

LELEPLEZÉS!!!! A fotót az origónak készítettük: G. Mártont a gyújtogatáshoz használatos célszerszámmal a kezében a…

Közzétette: Slejm – a torkon ragadt politika – 2018. április 14.

20:42

Indulnak haza az emberek

Pár százan még ácsorognak, vannak, akik azt skandálják, hogy nem mennek haza, de eddig békésnek tűnik a zárás. Úgy tudjuk, az Oktogonhoz vonulnak még emberek, békés, bejelentett „afterpartyra”.

20:30

Menjetek békével

– jelentette be a tüntetés végét Gulyás Balázs, aki még elskandáltatta a tömeggel, hogy új választást akarnak.

20:23

Felszólítást kapott az ellenzék

Gyetvai Viktor diákaktivista szerint kivétel nélkül minden ellenzéki pártnak közösen kell tennie azért, hogy ne a Fidesz kormányozzon. Haladéktalanul el kell indulnia a tárgyalásnak a következő évekre szóló közös stratégiáról az ellenzéki pártok közt. A nép azt üzeni, hogy a következő választáson közös ellenzéki jelölteknek kell indulnia a fideszesekkel szemben a választáson. Zúg az orbán takarodj, a demokráciát és a mi vagyunk a többség.

A második lépés annak megszüntetése, hogy Magyarországon két tömeg van, a fideszesek és a rendszer ellenzői. Minden felelős ellenzéki politikusnak és mozgalmárnak kötelessége vidékre menni, meghallgatni az ottani emberek problémáit és valós válaszokat adni a fideszes hazug válaszok helyett – mondta Gyetvai. Meg kell azt is mutatni, hogy hamisak a lakájmédia hírei, amikor erőszakos, gyújtogató tüntetőkről írogatnak.

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.