Élő Belföld választás 2018

Felsorakoztak a rendőrök a Parlament előtt

24.hu
24.hu

Frissítve: 2018. 04. 18. 10:312018. 04. 14. 16:19

Komoly részvétellel zajlott az a tüntetés, amelynek szervezői a választás szavazatainak újraszámolását, tisztességes választást és új választási törvényt, valamint gyűlöletkampány helyett szabad sajtót, pártatlan közmédiát követeltek. A demonstráción meghirdették, hogy új választást, ellenzéki együttműködést követelnek, és bejelentették, hogy április 21-én, szombaton 18 órakor újabb tüntetést tartanak.

A résztvevők fél hatkor gyülekeztek az Operánál, majd a Kossuth térre vonultak, ahol a beszédeket követően este fél kilenckor jelentették be hivatalosan a tüntetés végét. Az emberek egy része a Kossuth téren maradt, ahol felsorakoztak a Parlamentet védő rendőrökkel szemben, mások az Oktogonra mentek, de a Fidesz-székházhoz is indultak páran.

Élő videós közvetítésünk:

A Lendvay utcai Fidesz székházhoz értek a tüntetők

Közzétette: 24.hu – 2018. április 14.

A tüntetők áttörték a kordont és leültek a Parlament elé.

Közzétette: 24.hu – 2018. április 14.

Korábbi videós közvetítésünk felvétele itt érhető el: 1. rész, 2. rész, 3. rész.

Élő hírfolyam
01:35

Sikerült meghosszabbítani

Legalábbis erre enged következtetni a tény, hogy fél kettőkor is hangosan szól a zene az Oktogonon.

A szervezők ebben az esetben reggel nyolcig kaptak haladékot arra, hogy befejezzék a bulit.

A hivatalos szervek hozzáállása minimum dicséretes, hiszen sok szinten megakaszthatták volna a tüntetők spontán fesztiválját.

00:01

Éjfélig van engedély

Mivel nem úgy néz ki, hogy a tüntetők hazamennek perceken belül, ezért a szervezők megpróbálnak hosszabbítást kérni, amit a csendbiztosnak is jóvá kell hagynia, ám erre szerintük kevés esély mutatkozik.

Ebben az esetben az embertömeg zene és program nélkül marad a továbbiakban.

23:53

Az Oktogont elfoglalta a nép

És nem úgy tűnik, hogy hajnalig elengedik. A rendőrök békések, jól kezelik a kialakult helyzetet. Dübörög az EDM, egy-egy drop előtt elhangzik a Mocskos Fidesz.

22:04

Békével jöttek

Az emberek harcolnak az Oktogonon a punnyadós szombat este ellen. A tünetektől táncolni kezdtek a környékbeli hajléktalanokkal, közben ordít a

Fuck the Police!

21:13

Piknik a Kossuthon

Sokan a fűben ülve sörözgetnek, dumálgatnak a téren. Ebből nem forradalom lesz, hanem egy szokásos pesti tavaszi este.

20:57

Néhány százan a kordonhoz álltak

A legtöbben hazamentek a Kossuth térről. Néhány százan képtelenek elfogadni, hogy vége a tüntetésnek, és a Parlament főbejárata elé húzott kordon előtt aorakoztak fel. Néha üvöltöznek, sok erő nincs a dologban.

20:48

Bástya elvtársat már meg se akarják gyújtogatni

A kormánypárti média napok óta azzal hergeli közönségét, hogy a szombati tüntetés résztvevői törni-zúzni-gyújtogatni fognak. Hogy ők is örüljenek, a Gulyás Márton-féle Slejm tette ki ezt a fotót, amin a leirat szerint a burzsoázia tartja vissza az aktivistát ördögi tervének kivitelezésétől.

LELEPLEZÉS!!!! A fotót az origónak készítettük: G. Mártont a gyújtogatáshoz használatos célszerszámmal a kezében a…

Közzétette: Slejm – a torkon ragadt politika – 2018. április 14.

20:42

Indulnak haza az emberek

Pár százan még ácsorognak, vannak, akik azt skandálják, hogy nem mennek haza, de eddig békésnek tűnik a zárás. Úgy tudjuk, az Oktogonhoz vonulnak még emberek, békés, bejelentett „afterpartyra”.

20:30

Menjetek békével

– jelentette be a tüntetés végét Gulyás Balázs, aki még elskandáltatta a tömeggel, hogy új választást akarnak.

20:23

Felszólítást kapott az ellenzék

Gyetvai Viktor diákaktivista szerint kivétel nélkül minden ellenzéki pártnak közösen kell tennie azért, hogy ne a Fidesz kormányozzon. Haladéktalanul el kell indulnia a tárgyalásnak a következő évekre szóló közös stratégiáról az ellenzéki pártok közt. A nép azt üzeni, hogy a következő választáson közös ellenzéki jelölteknek kell indulnia a fideszesekkel szemben a választáson. Zúg az orbán takarodj, a demokráciát és a mi vagyunk a többség.

A második lépés annak megszüntetése, hogy Magyarországon két tömeg van, a fideszesek és a rendszer ellenzői. Minden felelős ellenzéki politikusnak és mozgalmárnak kötelessége vidékre menni, meghallgatni az ottani emberek problémáit és valós válaszokat adni a fideszes hazug válaszok helyett – mondta Gyetvai. Meg kell azt is mutatni, hogy hamisak a lakájmédia hírei, amikor erőszakos, gyújtogató tüntetőkről írogatnak.

Kommentek

Bavaria's State Premier Markus Soeder speaks to supporters after first exit polls were announced on public television at the Bavarian regional government building after the Bavaria state election in Munich, southern Germany, on October 14, 2018. (Photo by Christof STACHE / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.