Élő Belföld

Felsorakoztak a rendőrök a Parlament előtt

Komoly részvétellel zajlott az a tüntetés, amelynek szervezői a választás szavazatainak újraszámolását, tisztességes választást és új választási törvényt, valamint gyűlöletkampány helyett szabad sajtót, pártatlan közmédiát követeltek. A demonstráción meghirdették, hogy új választást, ellenzéki együttműködést követelnek, és bejelentették, hogy április 21-én, szombaton 18 órakor újabb tüntetést tartanak.

A résztvevők fél hatkor gyülekeztek az Operánál, majd a Kossuth térre vonultak, ahol a beszédeket követően este fél kilenckor jelentették be hivatalosan a tüntetés végét. Az emberek egy része a Kossuth téren maradt, ahol felsorakoztak a Parlamentet védő rendőrökkel szemben, mások az Oktogonra mentek, de a Fidesz-székházhoz is indultak páran.

Élő videós közvetítésünk:

A Lendvay utcai Fidesz székházhoz értek a tüntetők

Közzétette: 24.hu – 2018. április 14.

A tüntetők áttörték a kordont és leültek a Parlament elé.

Közzétette: 24.hu – 2018. április 14.

Korábbi videós közvetítésünk felvétele itt érhető el: 1. rész, 2. rész, 3. rész.

Közlekedés tüntetés idején

A BKK tájékoztatása szerint lezárták az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és a Teréz körút között a tüntetés miatt, várhatóan 20:30-ig. A Bajcsy-Zsilinszky út–Alkotmány utca–Kossuth Lajos tér útvonalon szintén forgalomkorlátozásra kell számítani.

Várhatóan 17:40-től az M3-as metrópótló autóbusz és a 9-es autóbusz nem közlekedik a Deák Ferenc tér és a Nyugati pályaudvar között. A 2-es villamos rövidített útvonalon a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között viszi az utasokat.

Mocskos Fidesz

Ezt üvölti az Opera előtt összegyűlt tömeg, de mire ezt a mondatot leírom, már az

Orbán, takarodj!

zúg.

A Nagymező utcától az Operáig mozdulni sem lehet.

Olvasói sztorik