Élő Belföld

Felsorakoztak a rendőrök a Parlament előtt

Komoly részvétellel zajlott az a tüntetés, amelynek szervezői a választás szavazatainak újraszámolását, tisztességes választást és új választási törvényt, valamint gyűlöletkampány helyett szabad sajtót, pártatlan közmédiát követeltek. A demonstráción meghirdették, hogy új választást, ellenzéki együttműködést követelnek, és bejelentették, hogy április 21-én, szombaton 18 órakor újabb tüntetést tartanak.

A résztvevők fél hatkor gyülekeztek az Operánál, majd a Kossuth térre vonultak, ahol a beszédeket követően este fél kilenckor jelentették be hivatalosan a tüntetés végét. Az emberek egy része a Kossuth téren maradt, ahol felsorakoztak a Parlamentet védő rendőrökkel szemben, mások az Oktogonra mentek, de a Fidesz-székházhoz is indultak páran.

Élő videós közvetítésünk:

A Lendvay utcai Fidesz székházhoz értek a tüntetők

Közzétette: 24.hu – 2018. április 14.

A tüntetők áttörték a kordont és leültek a Parlament elé.

Közzétette: 24.hu – 2018. április 14.

Korábbi videós közvetítésünk felvétele itt érhető el: 1. rész, 2. rész, 3. rész.

Polt Péter, takarodj

– zúgja a tömeg Homonnay Gergely újságíró beszéde közben, aki a közmédia fidesztelenítését is meghirdette. Gulyás után ő is megismételte, hogy jövő szombaton újra tüntetnek a Kossuth téren.

Márki-Zay Péter népszavaztatna az európai ügyészségről

Ennek a rendszernek is vége lesz, ahogy vége lett a kommunizmusnak is, pedig minden választást megnyertek – üzente a hódmezővásárhelyi polgármester. Az összefogás fontosságát hangsúlyozza. Meg kell alapítani a szabadság kis köreit, eljuttatni az igazságot a megtévesztett emberekhez, ki kell állni egymásért. Népszavazási kezdeményezést szorgalmaz annak érdekében, hogy Magyarország csatlakozzon az európai ügyészséghez.

Új választást követelnek

Gulyás Balázs szerint a Fidesz abból áll, hogy névtelen trollok és Németh Szilárdok gyűlölködnek, hogy minél többen féljenek. A Fidesz a hazugság, a gyűlölet és a félelem pártja lett, a lopott vagyon tartja össze, amiért mindenre képesek. Arról beszél, hogy független vizsgálatnak kell megállapítania, volt-e választási csalás. Ha a kormánypártnak van becsülete, feloszlatja a parlamentet és új választást ír ki – mondta, mire a tömeg skandálni kezdte, hogy új választást. Bejelentette, hogy jövő szombaton 18 órakor a Kossuth téren még több résztvevővel tüntetnek. Igent kiáltott a tömeg arra, hogy ott lesznek-e.

24.hu / Fülöp Dániel Mátyás

Lukácsi Katalin beszél

Orbán Viktor azokért is felelős, és azok szolgálatára is felesküdik, akik nem rá szavaztak – mondta a volt KDNP-s történész-hitoktató, idézve, hogy a haza nem lehet ellenzékben. A liberálisok és konzervatívok most megfogták egymás kezét, ne eresszék el – kérte, és azt is, hogy az emberek segítsenek egymáson, álljanak ki egymásért.

Elkezdődtek a beszédek

Az egyik szervező, Lányi Örs az első felszólaló, aki elmondta, hogy az ő apja is gázszerelőnek tanult, mégsem milliárdos a család.

Elég eklektikus a fellépők listája

A sokak által olvasott Szentesi Éva es Gálvölgyi János videóüzenetei után az igazán senki által nem hallgatott G Ras Gergőt hívták a színpadra. Őt még a Városligetből ismerhetik.

300-400 tüntető Londonban

Szimpátiatüntetést tartanak Londonban, ahol 300-400 ember jelent meg. Este 10-ig van engedélyük a szervezőknek a Richmond Terrace-on gyülekezni, ennek megfelelően folyamatosan érkeznek még emberek.

Fotó: Kerekes Rita Napsugár

Légtérzár

A Légtér.hu szakportál hívta fel a figyelmet, hogy a tüntetés helyszíne körül légtérhasználati korlátozás van szombaton 14 órától vasárnap hajnali négy óráig, csak kutató-mentő, rendőrségi és légimentő járművek repülhetnek arra.

Április 14.14:00 és április 15. 04:00 UTC között a képen látható piros körön belül GND-2000' AMSL magasságig légtér…

Közzétette: Légtér – 2018. április 13.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik