Belföld
3d modelled and rendered basketball hoop.

6 milliárdos sportcsarnokot terveznek Szentendrén

D. Kovács Ildikó
D. Kovács Ildikó

újságíró. 2018. 01. 22. 09:03

Miután a beruházó, a Bravos Sport Kft. kérésére módosította az építési szabályzatot a szentendrei önkormányzat, 6 milliárd forintból kosárlabda alapfunkciójú sportcsarnok épülhet a városban – írja az Mfor. A 3000 fős lelátóval rendelkező létesítményt a kávépörkölő üzem szomszédságában húznák fel. A kosárlabda mellett a küzdőtér alkalmas lenne kézilabdára és ritmikus sportgimnasztikára is, ezen kívül 700 négyzetméter a sportrehabilitációt és erőnléti fejlesztéseket szolgálná,
építenének egy 25 kétágyas szobát tartalmazó szálláshelyet is és lenne étterem, kávézó és büfé is.

Az önkormányzati előterjesztésből kiderül, hogy a sportcsarnok a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségétől tao-támogatást kaphat. Szentendrének pedig semmit nem kell beleadnia, mert 30 százalékos, 1,8 milliárd forintos önrészt a beruházó fogja előteremteni. Az Mfor szerint az nem látszik, hogy miből, ugyanis a Bravos Sport Kft.-t tavaly áprilisban hozták létre 3 millió forintos jegyzett tőkével.

A többségi tulajdonos Szabó Balázs András mellett az MTK Budapest. Erre azért volt szükség, mert tao-támogatást csak minimum 2 éve létező szervezet igényelhet, kivéve ha  kérelmezőnek „felkészítésre és a versenyeztetésre vonatkozó együttműködési megállapodása van felnőtt korosztályos versenyrendszerben (nemzeti bajnokság) részt vevő sportvállalkozással”. Kérdés, hogy miért akar egy olyan társaság kosárlabda-csarnokot építeni, amely mögött nincs helyi nagy múltú kosárcsapat.

A Társaság az Élhető Szentendréért civil szervezet szerint ilyen drága kosárlabda-csarnokot nem építettek még Magyarországon. Arra is felhívták a figyelmet, hogy a kávépörkölő üzemnek, a a Bravos Hungary Kft.-t is tulajdonló Mocca Negra Zrt.-nek 2016-ban 3,8 milliárd forint volt az árbevétele, a nyeresége pedig kevesebb mint félmilliárd forint. Ezek az összegek pedig nem alkalmasak milliárdos önerő biztosítására, vagy milliárdos tao-támogatásra. Ráadásul a csarnok tervezett helyszíne olyan helyen van, ahol jelenleg nincs tömegközlekedés.

Kiemelt kép: Thinkstock

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Vladimir Putin, President of Russia, during the opening session of the Paris Peace Forum, an event that is a part of the commemoration ceremonies to mark the centenary of the 1918 Armistice, at the Villette Conference Hall in Paris
The Paris Peace Forum was created to
bring together all actors of global
governance to strengthen multilateralism
and international cooperation. 
On Sunday, November 11, 2018, in Paris, France. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.