Belföld

Amatőr fás iparművészek tárlata nyílik Székesfehérváron

A kiállítást  a Garzon Baráti Kör szervezi.

AM-ART” címmel nyílik kiállítás augusztus 14-én, kedden 17 órakor a Vörösmarty Társaság Kossuth utcai termében. A látványos, egyedi alkotásokban bővelkedő jövő heti eseményről a szervező Garzon Baráti Kör vezetősége sajtótájékoztatón számolt be.

„Egyesületünk 2011 januárjában alakult azzal a céllal, hogy a korábbi munkahelyünkön élő és működő kollegiális, baráti kapcsolatokat felelevenítsük, és közös programokban együtt munkálkodva tartalmasan töltsük el szabadidőnket.”- mondta Heinczné Boda Olga elnök. „Városunkban az elmúlt évtizedekben, és mind a mai napig is, jelentős mértékű az asztalos szakma szerepe. A jó kézügyességű, kreatív szakemberek munkájuk során a faművesség más rokon szakmáival is megismerkednek. Egykori partnereink, kollégáink, volt tanulóink közül jó néhányan készítenek szabadidejükben fából művészeti alkotásokat. Az ötletünk, hogy ezeknek az embereknek az alkotásait egy közös tárlaton mutassuk be, most valóra válik.” – tette hozzá a Garzon Baráti Kör elnöke Heinczné Boda Olga

A sajtótájékoztatón az egyesületelnöke mellett részt vett Klér Zoltánné elnökhelyettes, valamint Ódor Éva vezetőségi tag. 

A különleges bútorokat, térplasztikákat, intarziákat, faragásokat, festményeket és vetítő segítségével enteriőröket bemutató kiállításon 18 alkotó műve látható.  Az amatőr fás iparművészek anyagát szakmai zsűri bírálja el. A tárlat utolsó napján, augusztus 19-én 17 órakor kerül sor az eredményhirdetésre, amelynek során az első helyezés mellett közönségdíjat és életműdíjat is átadnak.

A kiállítás ünnepélyes megnyitója a Vörösmarty Társaság kiállítótermében lesz 2012. augusztus 14-én (kedden) 17 órakor. A tárlat megtekinthető augusztus 15-e és augusztus 19-e között naponta 11 órától 17 óráig. Minden nap 17 és 19 óra között faipari cégek is bemutatkoznak a kiállítás helyszínén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik