Belföld

Támogatja a Fidesz Szalai rendeletalkotási jogát

Kiállt a frakció Rogán Antal alkotmánymódosító javaslata mellett.

Támogatta a Fidesz parlamenti frakciója hétfői ülésén Rogán Antal alkotmánymódosítási javaslatát, amellyel a fideszes politikus az alaptörvénybe emelné a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének rendeletalkotási jogát – közölte a miniszterelnök szóvivője újságírókkal.

Szijjártó Péter megerősítette: a kormányfő az Országgyűlésben a képviselőcsoport döntésének megfelelően fog szavazni az indítványról.

Hozzátette, kötelező szavazást rendeltek el a frakció tagjai számára.

Múlt szerdán derült ki, hogy a Rogán Antal jegyezte alkotmánymódosítási javaslatot a kormány nem támogatja –- ezt Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter már a kormány ülése előtt borítékolta az MTI-nek.

Szijjártó Péter ezzel összefüggésben hétfőn azt közölte: nem tartalmi különbözőségekről volt szó, hiszen a kormány is egyetért azzal a céllal, hogy erős médiahatóság legyen, amely rendeletalkotási jogkörrel rendelkezik.

Ezt azonban a kabinet később, a végleges alkotmány megszületésekor rendezte volna, azonban a képviselőcsoport azon az állásponton volt, hogy ha a kormány ezt áprilisban úgyis rendezni kívánja, akkor szeretné úgy befejezni az idei évet, hogy ezt a kérdést végleg lezárja, “és a kormány álláspontjának megfelelő döntést hoz, de azt nem áprilisban kívánja meghozatni az Országgyűléssel, hanem most” – mondta a szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik