Belföld

Őszi szél vizet áraszt jövő héten

A hőmérsékletben számottevő változás nem lesz: a novemberben megszokottnál melegebb időre számíthatunk.

Pénteken délután a reggeli ködfoltok feloszlása után túlnyomóan napos, száraz idő várható, csupán az északi, északkeleti megyékben növekedhet meg kissé a felhőzet, csapadékra azonban sehol sem számíthatunk. A délnyugati szél időnként megélénkül, az északi, északkeleti megyékben meg is erősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 15 és 20 fok között alakul.

Szombatra virradó éjjel országszerte derült lesz az ég, amit a hajnali órákban ködképződés követ, így a reggeli napsütést terjeszkedő ködmezők akadályozhatják. A szél mindenütt mérséklődik, gyenge marad. A kevés felhő ellenére enyhe marad az éjszaka, a hőmérséklet mélypontja általában 4 és 9 fok között alakul. Délután többnyire derült lesz az ég, csak kevés felhő zavarja majd a napsütést, száraz, kirándulóidő várható. A délnyugati szél időnként megélénkül. A hőméréskelt csúcsértéke 15 és 20 fok között alakul.

A vasárnap délután érkező frontrendszer előtt még csendes, párás időnk lesz. A jövő héttől változékonyabbra, szelesre fordul időjárásunk, a tőlünk északra vonuló frontok időnként érintik a Kárpát-medencét, eső és zápor kialakulását magukban hordozva. A hőmérsékletben az időszak végéig számottevő változás nem várható, több fokkal a november első felében megszokott felett alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik