Belföld

Két hétig villamosstop a Margit hídon

A november 6-7-ei hétvégén teljes zár alatt lesz az átkelő, addig pótlóbuszok járnak rajta.

Vasárnaptól kezdődően több mint két hétig nem használhatják a villamosok a Margit hidat . A sínek ezalatt kerülnek vissza eredeti helyükre, a szerelvények ezért nem közlekedhetnek ezen a szakaszon. A villamosok helyett pótlóbuszok szállítják majd az utasokat.

A villamossíneket október 24-e és november 8-a között teszik vissza a helyükre. Az ezzel járó vágányátkötési munkálatok miatt ebben az időszakban a villamosok csak a budai illetve pesti hídfőig közlekednek és a hídon nem mennek át. Az utasokat pótlóbuszok szállítják majd: a 6-os és a 91-es járatok a Nyugati tér és budai hídfő között járnak. Az eddigiektől eltérően viszont a buszok déli oldalon kialakított útpályát fogják használni. Gyalogosok és kerékpárosok ugyanakkor – csak úgy, mint korábban is – az északi járdán közlekedhetnek.

A november 6-7-i hétvégén egyébként terheléses vizsgálatok miatt az autóbuszok sem járnak majd a hídon. A járatok ezeken a napokon a Lánchídon keresztül közlekednek ugyanolyan menetrend szerint, mint azt a korábbi, két októberi hétvégén tették. Vagyis a Margit hidat elkerülő pótlóbuszok a Moszkva tér és Oktogon között, a Lánchídon a Margit híd budai hídfőjénél, a Batthyány téren, a Roosevelt téren, a Kossuth téren, valamint a Szemere utca – Szent István körút saroknál állnak meg. A 91-es buszok a budai hídfőtől ugyanezen az útvonalon érik el a Nyugati teret.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik