Belföld

Vitézy teszi sínre a budapesti közlekedést?

Lapinformáció szerint a VEKE szóvivőjét kérhetik fel a BKV-t is magában foglaló holding élére.

A Népszava információi szerint Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szóvivője lehet a BKV-t is magában foglaló holdingcég vezérigazgatója.

A Fővárosi Közgyűlés két új nagyvállalat létrehozásáról dönt október 27-ei ülésén. Az egyik a városüzemeltetéssel foglalkozó Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt., a másik a közlekedésért felelős Budapesti Közlekedési Központ Zrt. lesz.

Tarlós István korábban azt mondta a napilapnak, hogy a cégek élére olyan embereket képzelt el, akiknek „etikája, a múltja és a szakmaisága kifogástalan és kétségbevonhatatlan.” Vitézyt egyelőre nem tudták megkérdezni arról, hivatalosan tárgyaltak-e már vele a BKK jövőbeni vezetéséről. A két holding felügyelőbizottságának élére Kovács Árpádot, az Állami Számvevőszék volt elnökét kérné föl a főpolgármester – írja a lap.

Közben kiderült, hogy a likviditási gondokkal küzdő BKV konszolidációjáról folyó tárgyalások megkezdődtek Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István között. A Népszava szerint az egyeztetésekbe Varga Mihály, a Miniszterelnökség államtitkára is beszállt. A háromoldalú zártkörű megbeszélések tartalmáról egyelőre semmi konkrétumot nem lehet tudni, ahogy azt sem: mi lesz az előző kormány által odaígért 7,4 milliárd forintos mentőcsomaggal.

AJÁNLOTT LINK:

BKV: Varga is beszállt a tárgyalásba (Népszava online)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik