Belföld

A hét végén újraindul a termelés a timföldgyárban

Administrator
Administrator

2010. 10. 12. 16:31

Kedden házkutatás volt a MAL budapesti központjában.

Az ajkai timföldgyárban elkezdődött a hőtermelés, és a hét végén újraindul a termelés – jelentette be Bakondi György, a MAL Zrt. kormánybiztosa. A kormánybiztos elmondta, hogy keddtől a MAL minden telephelyét a rendőrség őrzi, és ellenőrzése alá vonta az informatikai rendszert is.

Bakondi György közölte: a menedzsmentet nem menti fel, hanem felügyelőket rendel föléjük. Nem veszi át a tulajdonosi jogokat sem, csak a törvényben meghatározott jogait gyakorolja – tette hozzá.

A kormánybiztos a sajtótájékoztatón bemutatta a stábját. A két helyettese: Tollár Tibor és Valenta László. A felkért felügyelők egyes részterületekért felelősek. Így a menedzsmenttel Kossa György tartja a kapcsolatot, az ajkai gyárat pedig Jártas Antal felügyeli. A termelés felügyelője Varga József, a Mecseki Ércbányák vezérigazgatója, az értékesítést és a nemzetközi kapcsolatokat pedig Zsadányi László felügyeli. Többek közt tagja még a felügyelői stábnak Szaló Péter belügyminisztériumi helyettes államtitkár, aki az építési ügyek felügyeletét látja el. A felügyelőket szakértők segítik a munkájukban.

A kormánybiztos elmondta, hogy kedden házkutatás volt a MAL budapesti központjában, és még a nap folyamán találkozik a cég igazgatóságával és felső vezetőivel. A maga jogköréről szólva a hétfő este elfogadott, és a keddi Magyar Közlönyben kihirdetett honvédelmi törvény módosítását ismertette.

Bakondi György kérésére az APEH elkezdte a cég teljes revízióját. Kérdésre válaszolva üzleti titoknak nevezte a MAL tartozását. Az MTI kérdésére, hogy addig lesz a MAL állami felügyelet alatt, míg ki nem termeli az állam által kifizetett kártalanítási költségeket, a kormánybiztos korainak tartotta még a választ.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Szigetvár, 2016. szeptember 7.
Vass Péter, Szigetvár polgármestere köszönti az ünnepségsorozatra érkező Áder János köztársasági elnököt a szigetvári polgármesteri hivatal előtt 2016. szeptember 7-én, a Zrínyi-emlékévben.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.