Belföld

Szegregáció után szifilisz-pánik

Egy 14 éves diákkányt kezelnek betegséggel. A szakorvos szerint nincs ok pánikra.

Szifilisz-fertőzéstől féltik gyerekeiket a szülők az egyik hajdúhadházi általános iskolában. A Bocskai István Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola egyik diákját néhány hete ezzel a szexuális úton is terjedő fertőző betegséggel kezelik. A Független Hírügynökség úgy tudja, a 14 éves diáklány több társát is megfertőzhette.

A szülők egy csoportja attól fél, hogy az iskolában egészséges gyerekeik is megbetegedhetnek. A szülői munkaközösség néhány tagja tegnap írásban kérte az önkormányzat szakreferensét, hogy adjanak tájékoztatást a szifilisz-fertőzésről. A szakorvos szerint nincs ok pánikra, mert a szifilisz csak szoros testi érintkezéssel testnedvek útján fertőzhet, közös vécéhasználattal nem. Egy osztályközösségre – ha a fertőzött, és egy másik ember között nincs szoros testkontaktus, szexuális kapcsolat – akkor a fertőződés veszélye gyakorlatilag nem áll fenn – mondta Dr. Bálint Ágnes bőrgondozó főorvos.

Korábban a Bocskai István Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola a szegregeció miatt híresült el. Az iskolát a Legfelsőbb Bíróság szólította fel annak megszüntetésére. A település honlapján szereplő felhívás szerint az önkormányzat jelenleg igazgatót keres az iskola élére. Az intézmény előző vezetője korábban többször panaszkodott arra, hogy magukra maradtak gondjaikkal és szinte napi kapcsolatban álltak a rendőrséggel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik