Belföld

A Fidesz lehetséges kormánynévsora

Lázár oktatás-, Járai pénzügy-, Navracsics igazságügy-, Pintér belügy-, Martonyi külügy-, Matolcsi pedig gazdasági miniszter lesz.

A HVG által feltételezett kormánynévsorban Kövér László lehet a következő Házelnök, miután “Schmitt Pál nem szívesen jönne haza Brüsszelből”. A minden bizonnyal népes Fidesz frakció vezetését Szijjártó Péter re bízná Orbán Viktor .

A belügyminiszteri posztot Pintér Sándor töltené be, aki a nemzetbiztonsági szolgálatok átszervezése után ez utóbbi területet is felügyelné. A külügyminiszter Martonyi János lenne. A Fidesz gazdaságpolitikájának meghatározó személyisége, Matolcsy György , gazdaság-stratégiai tárcát kapna.

A várakozások szerint májusban felálló Fidesz-kormányban Járai Zsigmondot a pénzügyminiszteri, Navracsics Tibort a közigazgatási-igazságügyi tárca élére, Varga Mihályt pedig a fontos szerepet játszó miniszterelnöki kabinet miniszteri posztjára szánja Orbán Viktor – értesült a hvg.hu.

Az oktatást, a kultúrát, az emberi jogi-kisebbségi kérdéseket és az egyházakkal való kapcsolattartást a mai oktatási és kulturális tárca helyén létrehozandó csúcsminisztériumból igazgatnák, Vezetésére eredetileg Lázár János hódmezővásárhelyi polgármestert szemelték ki, de ő, úgy mondják, nem vállalja a posztot. Orbán állítólag szívesen látna tudóst ezen a poszton. A közlekedési tárca ismét Fónagy János irányítása alá kerülne.

Ajánlott linkek:

Az Orbán-kormány lehetséges tagjai – találgatások (HVG.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik