Belföld

A BRFK nyomoz a Posta-székház eladása ügyében

Különösen jelentős, több mint 500 millió forintos vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt elrendelték a nyomozást a Magyar Posta régi székházának értékesítése ügyében.

A főügyészség szóvivője, Skoda Gabriella közleményben tudatta, hogy a nyomozást, Balsai István fideszes országgyűlési képviselő feljelentése alapján rendelték el.

A feljelentés szerint a Magyar Posta Zrt. régi székházának értékesítésével és az új székház bérleti szerződésével kapcsolatosan történt vagyonkezelési kötelességszegés következtében a Magyar Posta Zrt.-t, és ez által a magyar államot több mint 500 millió forint vagyoni hátrány érte.

A Fidesz február 18-án tett feljelentést a legfőbb ügyésznél a Magyar Posta székházainak ügyében. Másnap a vagyonkezelő azt közölte: nem érte gazdasági hátrány a Magyar Postát a székházeladásnál, sőt összességében nyereség keletkezett.

A Fidesz szerint viszont az eladásnál olyan vagyonvesztés történt, amelyet csak szándékosan lehetett elkövetni. A Buda egyik legdrágább helyén fekvő épületet négyzetméterenként alig 200 ezer forintért “pocsékolta el” a tulajdonjogot gyakorló vagyonkezelő és a posta akkori vezetése.

A másik “postaszékház-ügy” a XIII. kerületi irodaház 10 évre szóló bérlete, amely mintegy 10 milliárd forintba kerül. .

Ajánlott videó

Olvasói sztorik