Belföld

Hatékony HR – kevesebb költség

A vállalat hatékonyságát nem csak a termék vagy szolgáltatás fejlesztésével lehet növelni, hanem az emberi erőforrások jobb kihasználásával is. Ebben nagy segítséget jelent a humánerőforrás-gazdálkodás informatikai támogatása, és a megfelelő szoftver alkalmazása.

Hatékony HR – kevesebb költség 1

A HR szakmának számos eszköz áll rendelkezésére arra vonatkozóan, hogy miként lehet hatékonyabbá tenni egy vállalat működését. A munkaidő pontos és részletes nyilvántartásán keresztül például elemezhető a munkavállalók teljesítménye, így kiküszöbölhetők az erőforrás-gazdálkodási problémák, csökkenthetők a túlórák és munkabér-költségek is. A kompetencia alapú HR bevezetésével javítható a kiválasztás folyamata, illetve a vállalat tudástőkéjét a jövőbeni céloknak megfelelően lehet fejleszteni.

A HR szakembereknek a megfelelő elemzésekhez adatok nagy tömegét kell kezelniük, ami több dolgozó esetén már csak külön erre a célra fejlesztett szoftverekkel lehetséges. Ezen alkalmazások közül a hatékonyságot különösen az integrált rendszerek növelik. Ezek lefedik a személyügyi nyilvántartás, a bérszámfejtés, a cafeteria, a munkaidő-nyilvántartás, a toborzás-kiválasztás, a teljesítményértékelés, a képzés-fejlesztés és a karriertervezés teljes területét, valamint azok kapcsolódásait, összefüggéseit is. Mivel e területek ugyanazokkal az információkkal – a munkavállalói adatokkal – dolgoznak, integrált rendszer esetén nincs szükség többszörös adatrögzítésre. Az egységes adatbázis révén ugyanakkor az összefüggések könnyebben leképezhetők, így a hatékonyság megtöbbszöröződik.

Fontos a rugalmasság

A modern HR szoftverek ugyanakkor lehetőséget adnak az internet nyújtotta lehetőségek kihasználására is. A Magyarországon piacvezető NEXON ezért az integrált HR rendszeréhez kialakított egy webes önkiszolgáló rendszert, amely többek közt lehetővé teszi, hogy a munkavállalók módosíthassák bizonyos adataikat, jelezzék szabadságigényüket, vagy válasszanak a különböző cafeteria csomagok közül. A webes felület megoldást kínál a több telephellyel rendelkező vállalatok számára is, hiszen így egyetlen adatbázisban lehet vezetni az adatokat, amelyek így mindig naprakészen tarthatók.

A szoftvernek ugyanakkor nem csak a betáplált adatokat kell megfelelően kezelnie, fontos a jogszabályok, valamint a HR szakma és az informatika fejlődésének folyamatos követése is. Ezért kiemelten fontos, hogy a szoftverek mindig naprakészek legyenek – a NEXON esetében erről évente 10-15 programfrissítés gondoskodik.

A nexONHRM integrált rendszer által kínált lehetőségek:

Nagyításhoz kattints a képre!

Nagyításhoz kattints a képre!

Tudjon meg többet a nexONHRM rendszerről és a kapcsolódó akciós ajánlatról!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik