Belföld

Betyárt és robotot díjaztak az Educatio kiállításon

A nemzetközi oktatási szakkiállításon idén is kiosztották az Edupress-díjakat. A látogatók és a zsűri a kétszáz stand közül a legötletesebbet, a legegységesebbet, legextrémebbet és a legnépszerűbbet díjazták.

A felsőoktatási versenyhelyzet miatt az intézmények az információ-szolgáltatás mellett nagy hangsúlyt fektettek az oktatásuk népszerűsítésére, a kommunikációra.

A kétnapos Educatio kiállításon sok figyelemfelkeltő reklámelemmel is találkoztak a látogatók.

A külföldi egyetemek, képzési központok inkább tájékoztató katalógusokkal, míg a magyar oktatási szereplők a reklámeszközök teljes arzenáljával vonultak fel.

Szerencsesüti és buszmegálló

A legötletesebb stand díját a Pannon Egyetem Georgikon Kara érdemelte ki. Szerencsét hozó élő aranyhalakat, kitömött vadakat állítottak ki, és (bio)kertészetükben termő almából, körtéből, karfiolból és répából összeállított gyümölcs- és zöldségtálat tettek le az asztalra. A látogatókat ezen kívül betyár ruhába öltözött host tájékoztatta a Balaton melletti intézményben rejlő lehetőségekről.

A legötletesebb reklámajándék a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája (MÜTF) Educake nevet viselő szerencsesütije volt, melyben egy kedves üzenetet vagy egy nyertes szelvényt rejtettek el.

A legegységesebb stand díját a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) kapta, mely a főiskola narancs-zöld színvilágát tükrözte. A csarnok falára vetített BKF-felirat jelölte a hömpölygő tömeg fölött a stand helyét. Mellette egy nagy fotófal a Budapest-Bamako Rallyn részt vevő BKF Bamako Teamet ábrázolta, mely mögé állva, az arcok helyén kikukucskálva bárki a kalandos útra képzelhette magát.

A Dunaújvárosi Főiskola díjazott táblája (Balta Attila FN-Tudósító képe)

A Dunaújvárosi Főiskola díjazott táblája
(Balta Attila, FN-Tudósító)

A legextrémebb kiállítói díjon a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (ZMNE) és a Dunaújvárosi Főiskola osztozik. Míg a vidéki intézmény a Budapest-Dunaújváros közötti rövid távot egy kissé futurisztikus buszmegálló felállításával szimbolizálták – a buszmegálló információs tábláján külön le- és felszállóhelyenként felsorolva a főiskola éves programjait. A fővárosi ZMNE hallgatói pedig rendfenntartó felszerelésben tettek körjáratot az egész kiállítás területén.

A két legnépszerűbb standot is értékelték. A Budapesti Gazdasági Főiskola gasztronómiai utaztatásra vállalkozott, a mediterrán csirkét a helyszínen készítették el. A Budapesti Műszaki Főiskola különleges műszaki eszközeit, a breakes robotot, a műholdról irányítható járművet és a logikai játékokat elhivatott hallgatók, a technológiai fejlődés megszállottjai mutatták be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik