Belföld

Kihelyezett gazdasági ülés Ferihegyen

A Malév Rt. magánosítása is szóba került a parlament gazdasági bizottságának szerdai ferihegyi, kihelyezett ülésén, amelyen a képviselők a légitársaság és a Budapest Airport Rt. helyzetéről tájékozódtak.

A Malév tőkehelyzetét rendezni kell, és mivel hosszú távon a folyamatos állami segítségnyújtás nem jelent megoldást, a légitársaság privatizációjára van szükség – mondta Podolák György (MSZP) az ülés után.

A bizottság alelnöke közölte: úgy ítélik meg, hogy a Malév stratégiájának megvalósítására van esély, ezért várhatóan a légitársaság talál olyan partnert, amelyik hajlandó áldozni erre.

Sándor László, a Malév Rt. elnök-vezérigazgatója nyilatkozatában egyetértett azzal, hogy a légitársaság tőkehelyzetét rendező döntéseket mielőbb meg kell hozni.

“A Malév megfelelő tőkeellátottsággal és befektető partnerrel komoly növekedési pályára léphet” – tette hozzá.

Az elnök-vezérigazgató hangsúlyozta: az erősödő versenyben jó eredménynek tekinthető, hogy a légitársaság javított piaci pozícióin.

“A Malév olyan társaság, amelyikbe érdemes befektetni” – mondta. Hozzátette: a menedzsment feladata a hosszú távú működés biztosítása, az ehhez szükséges feltételrendszer kialakítása révén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik