Tech

Öngyilkos lett egy biztonsági robot, vízbe hajtott

Ismét hallatott magáról a Knightscope nevű cég biztonsági robotja, aki korábban áthajtott egy kisgyereken, majd megverte egy részeg férfi. Most azzal került be a hírekbe a K5, hogy önként vízbe hajtott.

Elsüllyedt egy biztonsági robot a medencében, amit gyártója úgy reklámoz: jobb az igazi vagyonőröknél, mert sosem unja el magát. Úgy tűnik, a Knightscope 136 kilós, tojás formájú K5 nevű biztonsági masinája mégis kiutat keresett magának az életből, mert egyenesen egy pláza medencéjébe hajtott.

A Georgetown Waterfront bevásárlóközpont és irodaház üzleteit védő robotról készült felvételeken jól látszik, hogy a tragédia megtörténte után a személyzet komoly tanakodásba kezdett, miként halásszák ki a medencéből a diszfunkcionális robotot, ami a lépcsőkön leesve érkezett meg a vízbe.

 

Az épületben irodát bérlő CrystalMD egészségügyi cég alapítója Twitteren is közzétette a furcsa esetet.

Repülő autókat ígértek nekünk, helyette öngyilkos robotokat kaptunk.

A látogatók biztonságát óvó robot képes megérteni környezetét, és a beépített mikrofonnak, videokamerának és a több mint 30 szenzornak köszönhetően kiszúrja, ha valaki bűncselekményre készül, felismeri a lövéseket, és a sikoltozást.

https://twitter.com/SparkleOps/status/887038957262786560

A cég úgy tervezi, hogy a későbbiekben további fejlesztéseket kap a modell, például mesterséges intelligenciával turbózzák fel, és az is tervben van, hogy felismerje és azonosítani tudja a fegyvereket.

Korábban már keveredett furcsa ügyekbe ez a robotmodell, egy amerikai plázában tavaly áthajtott egy 16 hónapos kisgyerek jobb lábán, ami ugyan nem tört el, de jól látható sérüléseket szenvedett. Ennél is furább történet talán, amikor egy feltételezhetően részeg 41 éves férfi ütötte ki az ártatlan, munkáját végző robotot.

A mostani elúszásról azt mondta a cég marketingese, hogy “elszigetelt esetről” van szó, és vizsgálják, milyen hiba állhat a hátterében. Hamarosan egy újabb robotot küldenek helyette a komplexumba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik