Szórakozás

A Maffiózók színésznőjét is megerőszakolta Harvey Weinstein

Annabella Sciorra szerint a filmmogul a lakásán támadt rá évekkel ezelőtt.

A The New Yorker (via BBC News) írta meg, hogy Harvey Weinstein újabb áldozata lépett a nyilvánosság elé: a Maffiózók és az Esküdt ellenségek: Bűnös szándék című sorozatokból is ismert Annabella Sciorra, akit elmondása szerint még 1992-ben, a New York-i lakásán erőszakolt meg a filmmogul.

Akkoriban Sciorra a Zűrzavaros éjszakák (The Night We Never Met) című romantikus vígjátékot forgatta, amelyet Weinstein finanszírozott. Az eset egy stábvacsora után történt, az eseményről hazatérve

a színésznő már épp lefekvéshez készülődött, amikor a filmmogul megjelent a szobájánál és Sciorra hiába kérte, hogy menjen el, előbb erőszakoskodni kezdett vele, majd rávetette magát.

Kinyitottam az ajtót, hogy megnézzem, ki az, mire ő belökte azt. Bejött, mintha csak az ő lakása lenne és elkezdte kigombolni az ingét.

 

Küzdöttem, de nagyon kevés erő volt már bennem. Később ahogyan a legtöbb nő, nagyon szégyelltem magamat azért, ami történt. Harcoltam. Mégis azt kérdezgettem magamtól, hogy »Miért nyitottál neki ajtót?«… Undorítónak éreztem az egészet.

— mesélte Sciorra, akit Weinstein a rákövetkező években is többször zaklatott.

Mint ismert, a The New York Times és a The New Yorker tényfeltáró riportjai nyomán az elmúlt hetekben több, mint 50 nő, köztük számos ismert színésznő számolt be arról a nyilvánosság előtt, hogy az elmúlt évtizedek során Harvey Weinstein szexuálisan zaklatta és több esetben meg is erőszakolta őket.

A Weinstein-üggyel kapcsolatban mostanára már a New York-i, a Los Angeles-i és a londoni rendőrség is vizsgálatot indított, miközben Weinstein mindent tagad és összeesküvés áldozatának tartja magát.

Pert indított a volt cége ellen Harvey Weinstein
A botránya miatt a The Weinstein Companyből kirúgott filmmogul személyes dokumentumokat akar kiperelni a vállalatból.
Kiemelt kép: Getty Images/FilmMagic/Charles Eshelman

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik