Poszt ITT

Egyetlen élmény a héten induló Rock Rádióról

Kedden indult a Rock Rádió, ami állítása szerint legalább 80 százalékban hazai rockzenét fog játszani és színvonalas kulturális műsorokkal szórakoztatja a rockereket. Pont a rádió indulásának napján, egy 10 órás autóút végén, hazafelé Horvátországból már csak egy dolog tartotta bennünk a lelket: érjünk már Budapestre, hogy belehallgathassunk a hiánypótló, forradalmi törekvés első sugárzásába.

Éjszaka 11 óra körül végre bele is szaladtunk egy éjszakai műsorba, Vas Maya vezetésével a Szerelem hullámhosszán-ba. A műsor nevéből sejthetően a szerelmes szíveket célozza meg, be lehet telefonálni és megosztani legnagyobb fájdalmunkat vagy örömünket. Meglepő ez egy rockrádiótól, de végül is a rockerek is lehetnek szerelmesek. A szerelem mindenkinek jár.

A legszürreálisabb élmény mégis az volt, hogy Vas Maya az egész műsor alatt régi, hat évvel ezelőtti Sláger rádiós beszélgetéseket vágott be, amikben megoldotta többek között például István (53) kamionsofőr és Barbi (43) fodrász magánéletét két perc alatt. Közben zene gyanánt Piramis, P. Mobil, Ossian és Kalapács szakította meg Vas nosztalgiázását és bátorító szónoklatait arról, hogy érdemes megosztanunk egymással a bennünk lévő fájdalmat, hiszen sosem lehet tudni, hogy mit indukálunk ezzel másokban. Köszönöm Vas Maya! Te vagy a hősöm!

Olvasói sztorik