Média

Kedden indul a Rádió Rock – Nagy Feró is hallható lesz

Május 17-én szólal meg először az éterben a rock műfajú zenéket játszó új rádió, amely ma tartotta bemutatkozó sajtótájékoztatóját.

A Rádió Rock több mint 2,5 millió hallgató elérésével számol, ennek érdekében a műsoraikat nem csak földi sugárzással, de online, a neten, a radiorock958.hu internetoldalon keresztül is sugározzák majd.

A földfelszíni sugárzás a 95,8 MHz-en lesz majd keddtől, a frekvenciát pályázati úton nyerte meg a Favorit Masters Kft., amelynek alapítói és tulajdonosai Németh Gábor dobos, zeneszerző (Skorpió, Dinamit, P. Mobil), a Kőbányai Zenei Stúdió szaktanára, Vörös István énekes, gitáros, dalszerző (ex-Prognózis) és Andrási Beáta, a Vörös István Produkció ügyvezetője. Ők hárman egyébként a Magyar Rockzenészek Egyesületének létrehozói és vezetői is.

A csatorna programigazgatója a rádiós berkekből ismert Kalácska Gábor, a Juventus Rádió és NeoFM volt programigazgatója, korábban a Sláger rádió zenei szerkesztője lett. Az értékesítési és marketing terület vezetője pedig Moziesik Barbara, a TV2 egykori értékesítési csoportvezetője lett, aki azt megelőzően a Juventus Rádió értékesítési menedzsereként dolgozott.

A Rádió Rock 81 százalékban magyar rockzenét sugároz majd, és az üzemeltető cég munkatársai szerint azoknak az előadóknak is teret adnak korosztálytól függetlenül, akik eddig nem kaphattak megszólalási lehetőséget a hazai médiában.

A csapat azt ígéri, hogy minőségi tartalmat állít elő a nap 24 órájában, így a már megszokott hírek, időjárás-jelentés és kívánságműsoron kívül rengeteg egyedülálló, de tematikába illeszkedő műsorral fogja szórakoztatni a hallgatókat. A stábban olyan személyek dolgoznak majd mint Csizinszky Éva, Vas Maya, Barabás Bea, Bűdi Szilárd, Kovács Áron, Gazdag Tibor és Nagy Feró.

A mai nap másik rádiós piaci híre, hogy Andy Vajna kormánybiztos hamarosan induló rádiója nem az eredeti néven (DJ FM), hanem Radio 1-ként indul el. Erről bővebben itt olvashat.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!