Média

Az elnémuló Class FM hallgatóira is „pályázik” Andy Vajna új rádiója, a Rádió 1

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 10. 13. 13:05

Gyakorlatilag újra összeállt a 2012-ben elnémult Rádió 1 egykori menedzsmentje: immáron az Andy Vajna által azonos néven elindított rádiónak dolgoznak. Várják a bajba került, nem sokára elnémuló Class FM hallgatóit.
Korábban a témában:

A Rádió 1 ma közleményben jelentette be, hogy

Bertók László programigazgató, Nagy Henriette promóciós és non-spot kereskedelmi igazgató, Bazsa Péter zenei igazgató, Kiss Róbert gyártásvezető, valamint Máté Csaba, pénzügyi vezető csatlakozott a Rádió 1-hez októbertől.

A rádiós szakemberek 2002-től egészen a csatorna 2012-ben történt elnémulásáig már mind dolgoztak a valamikori Rádió 1-nél.

A rádiós csapatot most a Juventus Rádiót Sláger FM-ként újrapozicionáló Tematic Media Grouptól csábították el Andy Vajnáék. 

A közlemény idézi Bakai Mátyást, a Rádió 1 ügyvezetőjét is, aki arról beszélt,  mennyire örül, hogy újra együtt dolgozhat egy profi szakmai csapattal, akikkel 1999-ben együtt indították a Roxy Rádiót. Hozzátette: a „régi-új” munkatársakkal összeállt a Rádió 1 menedzsmentje, valamint a programhoz és a promócióhoz kapcsolódó teljes stáb, amely hosszú távon garantálja Rádió 1 hatékony működését, sikerét.

A Rádió 1 zenei arculatával és műsoraival a fiatal felnőttekre, főleg a 15-40 éves korosztályra fókuszál, de a rádió közleményében úgy fogalmaznak, hogy a “megszűnő országos rádió”, a Class FM fiatal hallgatóinak is alternatív kívánnak nyújtani Budapesten. Vagyis: a kormánybiztos rádiója a várhatóan november 19/20-án elnémuló Class FM hallgatóit is célba veszi majd.

Az új Rádió 1 közleménye emlékeztetett, hogy 2012-es megszűnésekor a leghallgatottabb budapesti rádió volt. A kormánybiztos kötelékében idén nyáron indult el újra az adás a budapesti 96,4 MHz-es frekvencián. Ezt idén nyáron óriásplakát-kampánnyal, televíziós hirdetésekkel, sajtó- és közösségi média megjelenésekkel támogatták meg.

Bár erről hivatalos információ nincs, a médiapiac szereplőinek folyosói beszélgetésein arról is pletykálnak, hogy Andy Vajna a későbbiekben országossá tenné a rádiója vételkörzetét. Ehhez akár jól is jöhet neki, ha elnémul november 19-ét követően a Class FM, illetve jövőre kiírják az új országos frekvenciapályázatot. (Épp ma derült ki egy médiatanácsi tájékoztatás alapján, hogy az elnémulás akár hosszú időre is bekövetkezhet, mivel december 21-nél előbb a bíróság nem tárgyal a Class FM fellebbezéséről, addig pedig felfüggesztették a frekvenciapályázatot. Márpedig a Class frekvenciaengedélye november 19-én lejár.)

Október 3-án egyébként végül Cooky is csatlakozott a Rádió 1-hez. Pedig a rádiós műsorvezető korábban igen erősen tagadta a pletykákat, hogy leszerződne a stábbal.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

US actress Sharon Stone arrives on May 21, 2013 for the screening of the film "Behind the Candelabra" presented in Competition at the 66th edition of the Cannes Film Festival in Cannes. Cannes, one of the world's top film festivals, opened on May 15 and will climax on May 26 with awards selected by a jury headed this year by Hollywood legend Steven Spielberg.     AFP PHOTO / LOIC VENANCE / AFP PHOTO / LOIC VENANCE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.