Nagyvilág

5000 métert futott 41 fokban a fitneszfanatikus apa, belehalt

Benjamin R Greene a kalifornia kánikula harmadik halálos áldozata. A kilencgyerekes fitneszőrült egy 5 km-es futóversenyen vett részt, a hőmérsékelt ekkor 41 fok volt. Szervezete nem bírta ki a terhelést, meghalt – erről a DailyMail ír.

Nemcsak Kaliforniában pusztító a hőség, Arizonában kukák, kerítések, közlekedési lámpák olvadtak meg a forróságtól. A férfi halála előtt már két nyugdíjassal végzett a kánikula az államban.

Egy amerikai államban olyan meleg van, hogy szinte minden megolvad
Táblák, kukák, kerítések, tényleg minden.

A 48 éves ügyvéd, Benjamin R. Greene nem sokkal a keddi 5K-nak nevezett, 5 kilométeres futás után esett össze. A hőmérséklet ekkor 41 fok volt Bakersfield városában, ahol a versenyt rendezték. A helyszínen megpróbálta újraéleszteni egy szolgálaton kívüli tűzoltó, de végül az este folyamán a kórházban elhunyt. Felesége, Michelle még mindig sokkban van, és a verseny szervezőit vádolja, mondván, le kellett volna fújniuk a Summer Series nevű versenyt.

Fotó: Benjamin Greene / Facebook

„Már soha többé nem jön haza, ez nem fog megváltozni. A gyerekeim sosem fogják igazán megismerni az apjukat” – nyilatkozta az özvegy. „Tudták, hogy hőhullám jön, de nem készültek fel egy esetleges egészségügyi vészhelyzetre.”

A férfi temetésére a GoFundMe-n, egy közösségi finanszírozási platformon gyűjtenek.

A hőség továbbra is tombol számos amerikai államban, de Magyarországon se lesz semmi jövő héten az időjárás, 40 fokos kánikula jön.

hoseg-budapesten(2)(210x140).jpg (Array)
Jövő héten jön a 40 fok körüli kánikula
Aztán 20 fokot csökken a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik