Belföld

Jogerősen is nyolc évet kaphat a dél-koreai főnök, aki targoncával akart agyonnyomatni egy munkást a komáromi akkugyár építésén

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Jogerősen is súlyos büntetésre számíthat az a dél-koreai férfi, aki zsákba kényszerített, majd targoncával akart agyonnyomatni egy munkást egy komáromi akkugyár építésén négy évvel ezelőtt. A takarító csak azért nem halt meg mert a targoncás meghallotta, hogy fájdalmában üvölt a zsákban. A megsérült munkás lebénult deréktól lefelé.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség most arra tett indítványt, hogy a bíróság hagyja helyben a kihallgatása után Dél-Koreába szökő férfi nyolc éves börtönbüntetését.

A fellebbviteli főügyészség tájékoztatása szerint a dél-koreai férfi csoportvezetőként, a mongol férfi takarítóként dolgozott a komáromi telephelyen.Az ominózus napon a főnöke arra utasította a takarítót, hogy másszon bele egy a szemét gyűjtésére szolgáló takarófóliába. A dolgozó nem akart a zsákba lépni, de a főnöke betolta őt, majd intett a csarnokban munkát végző targoncásnak, hogy  menjen oda a targoncával, és nyomja össze a körülbelül másfél méter magas fóliazsákot.

 A targoncát vezető férfi nem tudott arról, hogy a zsákban egy ember tartózkodik, ezért a targonca villáival megkezdte a zsák összelapítását, majd a takarító kiabálására abbahagyta a műveletet. A dél-koreai férfi és egy másik férfi ekkor kiszabadította sérült férfit a takarófóliából, a targoncát vezető férfi pedig telefonon értesítette a mentőket. A bűncselekmény következtében a takarító lábai lebénultak.

A dél-koreai állampolgárságú férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését, és azt állította a gyanúsítotti kihallgatása során, hogy csak viccelődött, és úgy tudta, hogy a férfi nem volt már benne a zsákban akkor, amikor ő odahívta a targoncást. A férfi Dél-Koreába szökött a kihallgatása után, és azóta sem lehet tudni, hogy hol van.

A Tatabányai Törvényszék nyolc év börtönre ítélte az emberölési kísérlettel vádolt külföldi férfit februárban, és 10 évre kiutasította Magyarországról. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a terhelt védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett. A Győri Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyását kérte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik