Sport

Megúszta az örökös eltiltást a vb-bronzérmes kézilabdázó

Bő két héttel azt követően, hogy botrányos körülmények között félbeszakadt a horvát férfi kézilabda-bajnokság Nexe-RK Zagreb rangadója, a helyi szövetség fegyelmi bizottsága meghozta döntését.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az első félidő vége előtt, a vendégek 16-9-es vezetését követően a Nexe szépített, ám a játékvezetők érvénytelenítették a gólt, és hetest ítéltek. A hazaiak heves reklamálásának vége az lett, hogy a meccs delegátusa, a zsüriasztaltól a pálya széléhez lépő egykori kiváló bíró, Anto Josic hátulról egy ütést kapott a bordái közé a levonuló Marko Bezjaktól. A játékvezetők lefújták az összecsapást.

Akkor a horvát sajtó megírta, hogy a világbajnoki bronzérmes, szlovén válogatott Bezjakot hivatalos személy bántalmazása miatt akár örökös eltiltást is kaphat, de fegyelmi eljárás indul az RK Nexe edzője, Veselin Vujovic, illetve másik játékosa, Andraz Velkavrh ellen is.

A Horvát Kézilabda Szövetség fegyelmi bizottsága kedden úgy döntött, hogy

  • Bezjakot 12 hónapra eltiltja a játéktól, azaz számára minden bizonnyal véget ér a horvátországi kaland.
  • Veselin Vujovic három hónapra eltiltást kapott, bár ez őt nem érinti, mert hétfőn, az RK Porec elleni döntetlent követően menesztette a klub.
  • Andraz Velkavrh négy mérkőzésen nem állhat csapata rendelkezésére.

Ezen túlmenően, mivel a klub edzője és játékosai ellen fegyelmi vétségeket állapítottak meg, a Nexe 4000 eurós pénzbírságot is kapott.

Kapcsolódó
Örökre eltilthatják a félbeszakadt bajnokin botrányt okozó vb-bronzérmes kézist
A veterán szlovén irányító, Marko Bezjak megütött egy delegátust.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik