Belföld

Nagyot drágultak a balatoni szállásárak tavalyhoz képest

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Idén az április 17-ig megtett nyári előfoglalások alapján a bruttó szobaárbevételből és a vendégéjszakákból számítva az átlagos foglalási ár fejenként egy főre idén 12 429 Ft, amely tavalyhoz képest, ugyanezt az időszakot vizsgálva, közel 10 százalékos növekedést jelent, írja a Pénzcentrum a Szallas.hu adatai alapján.

A legnagyobb áremelkedés Balatonalmádiban történt, ahol tavaly átlagosan 11 198 forint/fő/éjszaka áron foglaltak az év elejétől április közepéig, ez idénre 14 421 forintra emelkedett. Ez 28,78 százalékos drágulást jelent. 

A tíz legnépszerűbb településen mindenhol drágultak a szállások, Balatonalmádi után a második helyen Balatonfüred áll (+17,31%), a harmadik pedig Keszthely, ahol 15,48 százalékkal kerültek többe a szállások, mint tavaly. A 10 legkedveltebb balatoni üdülőtelepülésen átlagosan 9,68 százalékkal emelkedtek a szállásárak.

A Pénzcentrum megjegyzi, hogy jelenleg a bentlévő foglalásokból lehet számolni, ezek esetében jelenleg az apartmanokat foglalták többen, tehát összességében most alacsonyabb árat látunk ahhoz képest, amit majd a szezonhoz közeledve és a szezon alatt látunk, amikor már a hoteleket is nagyobb arányban foglalják a vendégek, hiszen elfogytak az olcsóbb helyek.

Kapcsolódó
Lufi a Balatonnál: rengetegen bánták meg, hogy nyaralót vettek
A magas infláció mellett már nem olyan egyszerű nyaralót fenntartani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik