Belföld

Külön indul a Momentum Ajkán, a párt szerint felrúgta az MSZP a megállapodást

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Felrúgta az ajkai megállapodást az MSZP – írja a Momentum. Az ellenzéki párt közleménye szerint

az ellenzéki jelöltek a Közösen Ajkáért Egyesület jelölésével indultak volna a választásokon, azonban az óbaloldali párt a jelöltek bejelentésénél kicserélhetett egy nyomtatványt, így az MSZP logója is rákerült a lapra.

A történtek miatt a Momentum jogi lépéseket tesz és önállóan fog elindulni a választásokon Ajkán. A Nemzeti Választási Iroda oldalán is látható a Közösen Ajkáért Egyesület jelöltjeinek neve mellett az MSZP logó.

Vallerné Horváth Andrea, a Közösen Ajkáért Egyesület elnöke márciusban jelentette be, hogy a tíz egyéni képviselőjelöltet és a kompenzációs listán induló személyeket öt párt támogatja: a Demokratikus Koalíció, a Jobbik-Konzervatívok, a Magyar Szocialista Párt, a Momentum, valamint a Párbeszéd – A Zöldek Pártja.

A Momentum bejelentésével az is kiderült, hogy a kormánypárti jelöltekkel szemben nemcsak a Kutya Párt, a Mi Hazánk, és a Közösen Ajkáért Egyesület – MSZP jelöltjei indulnak el, hanem már a Momentum jelöltjei is. A települést 22 éve vezeti Schwartz Béla, a Közösen Ajkáért Egyesület jelöltje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik