Kultúra

Felbukkant az ingatlanpiacon Törőcsik Mari háza, majd pillanatokon belül gazdát is váltott

MTVA/Gyűjtemény: Keleti Éva
Törőcsik Mari velemi otthonában, 2019 márciusában
MTVA/Gyűjtemény: Keleti Éva
Törőcsik Mari velemi otthonában, 2019 márciusában
69 millióért hirdették meg.

Eladó a három évvel ezelőtt, 2021 áprilisában elhunyt Törőcsik Mari velemi háza: a háromszoros Kossuth-díjas színész egykori otthona – vette észre a Blikk.

Az utolsó éveiben a Nemzet Színésze címet is büszkén viselő művésznő 1973-ban vásárolta meg az épületet, majd tíz éve lányának, a hosszú ideje külföldön élő Teréznek ajándékozta, aki a lap információi szerint az elmúlt években több művésznek is felajánlotta az ingatlant, sőt, a település polgármestere emlékházat tervezett a falak közé. Ez végül a megfelelő pénzügyi alap nélkül nem valósult meg, épp úgy, ahogyan az ingatlanpiac kikerülésével való eladás sem.

A nemrég felavatott Törőcsik Mari utca közelében lévő ház 1450 négyzetméteres telken fekszik, vevőjét pedig közel száznegyven négyzetméteres alapterületével, borospincéjével, illetve kisméretű medencéjével csábítja – írja a lap.

Google Street View

A 69 millió forintos vételár ennek fényében nem is tűnt túl magasnak, így a Kőszegtől, illetve az osztrák-magyar  határtól is csak nyolc kilométerre lévő ház

pillanatok alatt elkelt, az ingatlanhirdetés pedig elérhetetlenné vált

mutatott rá a Világgazdaság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik