Közélet

Megszólalt a Tusványoson megrángatott nő

Abszolút nem bánta meg a fütyülését a hajánál fogva megrángatott aktivista, aki az egész orbáni lajstrom ellen tiltakozott.

A Hvg.hu-nak sikerült utolérnie azt az aktivistát, aki kifütyülte Orbán Viktor kormányfőt a tusnádfürdői Bálványosi Szabadegyetem egyik beszélgetése alatt, majd megrángatták, a földre teperték és keményen kikísérték a helyszínről.

A nőt Ladó Andreának hívják és nem akar feljelentést tenni, de az LMP által felajánlott jogsegéllyel sem él.

A Facebookon a fütyülése előtt meghirdette az eseményt, de senki sem jelezte vissza, hogy elmenne. Eleve egyedül tervezte az akciót, hát így is hajtotta végre. Az agresszív reakció azért nem lepte meg, mert szerinte is lecserélődött a közönség Tusványoson, várható volt az egész. Hozzátette,

Ami igazán meglepett az az, hogy rajtam kívül senki nem akarta kifütyülni Orbánt.

Megkérdezték, Paks 2 és a római gát mellett mi a legfőbb gondja Orbánnal, amire azt mondta, “a teljes lajstrom”. Akcióját amúgy nem bánta meg, Erdélyben ugyan kritizálták, de Magyarországról pozitív visszajelzéseket kapott. Ahogy mondta,

Úgy távoztam onnan, mint aki jól végezte dolgát.

Utána egyébként visszatért még, de ugyanaz a biztonsági őr – ezúttal barátságosan – ismét kikísérte. Azt amúgy nem tudja, kinek dolgozott az illető őr.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik