Budapest, 2006. szeptember 19.
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, (k) a háttérben Göndör István, az MSZP országgyűlési képviselője és Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője. Csaknem egyhangúlag fogadta el az Országgyűlés Az erőszak ellen és a békességért című ötpárti nyilatkozatot.    
MTI Fotó: Földi Imre
Közélet

Még Gyurcsány is megszeppent Botka keménykedésétől

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

bértollnok. 2017. 02. 18. 17:24

Gyurcsány közölte, ő aztán nem akar senkit sem kigolyózni. Botka viszont igen.
Korábban a témában:

Gyújtó hangú, bár kissé lassú beszédet mondott szombaton Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje. Botka amellett, hogy ostorozta Orbán Viktor rezsimjét, nem egyszer szállt bele páros lábbal Gyurcsány Ferencbe, aki szerinte csak hátráltatja az összefogást, de még inkább Orbán leváltását. A beszéde végén pl. ezt mondta:

most kiderül, ki az igazi demokrata, és ki az, aki csak papol Orbán leváltásáról.

Természetesen Gyurcsány se maradt rest a válasszal, de aki egy hosszú, ömlengő, panaszkodó tirádát várt tőle, annak csalódnia kellett, Gyurcsány lakonikus tömörséggel reagált ennyit: “A választók eldöntik, hogy kinek van helye a demokratikus magyar közéletben. Én, választóként Botkának is helyet adnék. Sőt, sok sikert kívánok neki.”

Reagáltak más megszólítottak is Botkára. A Fidesz gyakorlatilag abba állt bele, amitől Botka elzárkózott, hogy a szocik “százmilliárdos metrópénzeket tettek zsebre, széthordták a nemzeti vagyont, százezreket tettek munkanélkülivé, elvették a pénzt a családoktól, az egészségügytől és az oktatástól.” Szerintük Botka most megnevezhette volna a 4-es metrós botrány felelőseit. Hozzátették, a szocialisták “eltörölnék a lakástámogatási rendszert, újra emelnék a jövedelemadókat”, ráadásul megint a segélyezésnek nyitnának teret.

A Jobbik a “baloldali iszapbirkózás újabb fejezetének” nevezte az elhangzottakat. Szerintük világossá vált, hogy a párt és Botka nem Orbánt akarja legyőzni, hanem Gyurcsányt. Szegény Botka hiába kért bocsánatot a baloldal bűneiért, a Jobbik sem felejt:

Azokról, akik 2010-ig helytartókként uralkodtak a magyar embereken, nem is hihető el, hogy valóban le akarják váltani a 2010 óta uralkodó, korruptságban már őket is felülmúló, vadászkastélyos fideszes földesurakat.

A tanulság annyi, hogy Orbán leváltására csak “a nép pártján álló” Jobbik képes.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Local demonstrators march with a flag with the image of Russian President Vladimir Putin and Hungarian Prime Minister Viktor Orban close to the headquarter of the governor FIDESZ party at Heroes Square as students, teachers of the Central European University and their sympathizers protest in downtown Budapest on April 9, 2017. 
Hungarian lawmakers approved legislation that could force the closure of a prestigious Budapest university founded by US billionaire investor George Soros, sparking fresh protests. The English-language Central European University (CEU), set up in 1991 after the fall of communism, has long been seen as a hostile bastion of liberalism by Prime Minister Viktor Orban's government.  / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.