Élet-Stílus

93 gyermek legboldogabb napja

Borovitz Tamás
Kaufmann Balázs
Borovitz Tamás, Kaufmann Balázs

2016. 12. 25. 06:56

Meggyőződésünk, hogy még mindig akad néhány ember a Földön, aki azért várja a karácsonyt, hogy végre kicsit a családja körében lehessen. Filmünkben olyan gyerekek is feltűnnek, akiknek ez még soha nem adatott meg.

2008 telén két budapesti (akkor még) fiatal ki akarta próbálni az önkénteskedést. Anna és akkori barátja (azóta férje), Tamás karácsony előtt néhány napra beköltöztek a Dévai Szent Ferenc Alapítvány nagyszalontai gyermekotthonába. Az ott töltött öt nap elementáris hatással volt rájuk: azóta minden évben ott töltik a karácsony előtti időszakot.

És a nyarak egy részét. És minden ősszel és minden tavasszal is mennek.

Azóta Nagyszalontán ők szervezik az angyalkázás nevű, más otthonokban is elterjedt ajándékozást: a gyerekek (létszámuk általában 90 és 100 között mozog) minden októberben megírják az angyalkának, hogy mit kérnek karácsonyra. Anna és Tamás elhozzák a leveleket Budapestre, szétosztják az évek alatt – a barátaikból és azok barátaikból és az ő ismerőseikből – verbuvált 70-80 fős angyali seregnek, és ők teljesítik a levélben felsorolt kívánságokat.

Ez az a nap az évben, amikor a gyerekek pontosan azt kapják, amire igazán vágynak.

Az idei ajándékozásra kamerával mentünk, hogy megörökítsük 93 gyerek mosolyát. És most megmutatjuk.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Felcsút, 2014. október 24.
Felsorakoznak a csapatok a magyar Országgyűlés és a brit parlament labdarúgócsapatának mérkőzése előtt a felcsúti Pancho Arénában 2014. október 24-én. Az Országgyűlés csapata 8-1-re nyert. Jobbról a nyolcadik Kövér László házelnök.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.