Élet-Stílus

Tényleg van egy titokzatos piramis az Antarktiszon?

24.hu
24.hu

2016. 11. 28. 14:00

Az interneten nem telik el nap új összeesküvés-elméletek felbukkanása nélkül. A legújabb szerint a Google Earth segítségével felfedeztek egy piramist az Antarktiszon.

Mindössze annyi a gond, hogy a piramis valójában egy hegy – és a sztori már évekkel ezelőtt körbejárta a világhálót, akkor egy másik „piramissal” kapcsolatban, amelyet szintén a Déli-sarkvidéken találtak.

Szóval nézzük először az első Piramist (mármint hegyet), amit az 1910-13-as Brit Antarktika Expedíción fedeztek fel. A kutatók elhatározták, hogy titokban tartják a hegy létezését, ekkor kezdték el, az alakja miatt Piramisnak becézni. Később a területet feltérképező összes földtani kutatás ezt a nevet használta. A kutatók, valószínűleg álmukban sem gondolták, hogy majd egy évszázaddal később a netes igazságkeresők azt fogják állítani, hogy a Piramis tényleg egy piramis, amit valószínűleg egy idegen civilizáció épített. Vagy az atlantiszi. Vagy a kettő együtt.

Most pedig az új piramisról, amelyet a Google Earthön találtak, a 79°58’39.25″S 81°57’32.21″W koordinátákon. Biztos, hogy hegy.

Dr. Mitch Darcy geológus elmondta az IFLS-nek, hogy az Ellsworth-hegység, ahol a „piramist” találták, egy négyszáz kilométer hosszú hegylánc, szóval nem meglepő, hogy néhol a sziklás részei kilógnak a hó alól, illetve hogy teljesen véletlen, hogy az adott csúcsnak éppen ilyen alakja van. „Nem egy bonyolult téridom, attól, hogy valaminek pont piramis alakja van, még nem feltétlenül ember építette” – mondta.

Bár az internet népe lázban ég a felfedezéstől, a piramis alakú csúcsok nem különösebben ritkák; a legismertebbek közé tartozik a Matterhorn az Alpokban és a Bulandstindur Izlandon. És komolyan, az idegenek/atlantisziak/gyíkemberek miféle hasznot remélhetnének egy déli-sarki bázisból?

Már ha nem számítjuk a Föld mágneses mezejének áthangolását, a jégréteg megcsapolását, a Föld izzó magjának kiásását vagy éppen az új hadsereg nyugodt megszervezését.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

US President Donald Trump (C) makes his way to board Air Force One in Riyadh as he head with the First Lady to Israel on May 22, 2017. / AFP PHOTO / MANDEL NGAN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.