Élet-Stílus

Döbbenetes videóban könyörög az életéért az anorexiás nő

A 37 éves egykori színésznő nem akar meghalni. Gyógyulni szeretne, de segítség nélkül erre nincs esélye.

Mielőtt betegsége elhatalmasodott volna rajta, a 37 éves dél-karolinai színésznő erős, független és talpraesett nő volt, akinek mindig volt ötlete arra, hogyan segítsen magán. De most nem ez a helyzet. Az elmúlt tíz évben Rachael saját megszállottságának rabjává, már-már áldozatává vált: az anorexia egy különösen súlyos változata alakult ki nála, aminek következtében súlya ma már éppen csak eléri a 18 kilót.

Rachael, aki betegsége miatt ma már menni sem tud segítség nélkül, belátta, ha nem kér segítséget, hamarosan belehal az anorexiába. Csakhogy hiába döntötte el, hogy gyógyulni akar, elkésett. Az Egyesült Államokban mindössze egy olyan egészségügyi intézmény maradt, ami vállalná a gyógykezelését. “Mindenhonnan elutasítanak, mert kockázatot jelentek” – vallja be a Youtube-ra töltött videójában, amiben egyúttal arra kéri a jószívű netezőket, hogy segítsék őt a gyógyulásban.


Kép forrása: Youtube

Az egyetlen remény, a megmaradt, egyetlen kórház, mely vállalná Rachael gyógykezelését és melynek árai túlságosan borsosak ahhoz, hogy az egykori színésznő és a róla napi 24 órában gondoskodó férje kifizethessék. Épp ezért videója végén egy GoFundMe oldalra tereli a nézőket, ahol a kezelésére gyűjti a pénzt. “Egész eddig igyekeztem magam megoldani az életemet. Soha nem kértem segítséget, de most be kell látnom: szükségem van a segítségetekre, különben nincs esélyem” – mondja.

A Rachaelhöz hasonló anorexiás betegek gyógykezelése valóban nem kockázatmentes. A terápiának, mely során az éhező szervezetet kalóriával és tápanyaggal töltik fel, fokozatosnak kell lennie, máskülönben akár meg is ölheti a beteget. Dr. Michael Strober, a Resnickben lévő UCLA neuropszichiátriai kórház professzora, az ABC amerikai hírcsatornának elmondta, ha az elvesztett kalóriákat túl gyorsan kapja meg a beteg, az kóros folyamatokat indíthat be az anyagcserében, ami akár a beteg életét is veszélybe sodorhatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik