Belföld

200 ezer nettót ígér a BKV az új buszvezetőknek

Jutalmazzák a cég dolgozóit, ha sofőröket ajánlanak be.

200 ezer forint nettó fizetést ígér a BKV azoknak, akik buszvezetőnek jelentkeznek, emellett a szükséges vizsgák és engedélyek megszerzésében is segít.

A Pénzcentrum emlékeztet: a társaság buszvezetőinek átlagéletkora 46 év, a kivándorlás jelentős, tavaly 111 pozíció volt betöltetlen. Már a budapesti buszokon is megjelentek a toborzó hirdetések, ami szerint a jelentkezéshez elég a C kategóriás, teherautóra szóló jogosítvány.

A BKV már a képzés időtartamára fizetett munkaviszonyt ígér, utána pedig 1300 forintos alapóradíjat, cafeteriát, ingyenes utazást két hozzátartozónak, vidéki dolgozók részére pedig munkásszállást.

A buszvezetőktől az alapfokú végzettségen túl D kategóriás vezetői engedélyt, GKI vizsgát és PÁV II vizsgát várnak – ezeket a társaság segít megszerezni, emellett jármű típusismeretből is meg kell szerezni egy minősítő vizsgát. Pályakezdők is jelentkezhetnek.

Tavaly a nettó átlagfizetés az alapfokú végzettséggel rendelkezők körében 99 400 forint volt, ennek dupláját ígérik a buszsofőröknek. A közlekedési vállalatnál kritikus a sofőrhiány, a 3-as metró felújításának kezdetéig száz, 2018-ban 250 buszsofőrt kellene felvenni a céghez. Egy új vezérigazgatói utasítás alapján bruttó 100 ezer forint ajánlási díjat fizetnek minden BKV-dolgozónak, aki sikerrel hoz buszvezetőt a vállalathoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik