Belföld

254,5 millióért vett műtárgyakat a Miniszterelnökség

Az EU-s közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint a Miniszterelnökség 254,5 millió forintért megvásárolta az Ybl Villában található műtárgyakat és berendezési tárgyakat. A tulajdonjogot az YBL-Villa Rendezvényház Kft.-től vették meg március 31-én.

A WeLoveBudapest korábbi cikke szerint a villában korhű bútorok, a régi időket idéző színes tapéták és a magyar festészet remekei rejtőznek. Az ősfás parkban megbúvó villát Ybl Miklós Rósa Antal kormánytisztviselő számára tervezte az 1850-es években.

A Budakeszi út 36/B alatt, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet szomszédságában lévő villát tavaly decemberben 1,4 milliárd forintért vette meg az állam. Aztán még abban a hónapban a MMA-nak ajándékozta.

A hvg.hu korábbi cikke szerint azért vásárolhatták meg az épületet, mert Kovács Gábor milliárdost így akarta megszabadítani jó barátja, Lázár János egy veszteséges vállalkozásától. Az ingatlan tulajdoni lapja szerint a villát birtokló Ybl-Villa Rendezvényház Kft. a Kovács-féle Bankárholding Zrt. tulajdonában van. A kft. 2015-ben 26, 2014-ben 30 millió veszteséggel zárta az évet, de volt, hogy 70 milliót bukott rajta a tulajdonos. A cég az Opten cégonformációs adatbázis szerint 2017 februárjában a KOGART Ház Vendéglátó és Rendezvényszervező Kft.-hez került.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik