Belföld

Másfélszer annyit fizettünk a migránsozásért csak a Magyar Időknek, mint a menekültek ellátására

TÍZMILLIÓK A MIGRÁNSOK ELLÁTÁSÁRA

– hirdeti a Völkischer Beobachter Magyar Idők annak a cikknek a címében, amelyben leírják, hogy mennyit költött összesen az Országos Egészségpénztár a magyarországi befogadóközpontokban lévő menekültek egészségügyi ellátására. A pártlap a Belügyminisztérium adatai alapján azt írja, hogy a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal tavaly 72,2 millió, az idén pedig augusztus 31-ig már 15,2 millió forintot fizetett ki az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak a menekültek ellátásáért.

midok

Ez ugye összeadva azt jelenti, hogy 2015 januárjától 2016 augusztusáig összesen 87,4 millió forintot költött a magyar állam a menekültek orvosi ellátására. Ami azért érdekes, mert

ennek több mint a másfélszeresét, 126 millió forintot kapott csak a Magyar Idők a magyar kormánytól csak azért, hogy megjelentesse a menekültellenes népszavazási plakátokat. 

És még ezen kívül elköltöttek augusztusig vagy 9.9 milliárd forintot. Ami ugye a millió ezerszerese, úgy érzem, ezt le kell szögeznem. És ezt csak augusztusig, mikor a kampány igazán csak szeptemberben kezdett el durvulni. Meglesz az a húszmilliárd forint.

És miközben távol áll tőlem a lélegeztetőgépezés, azt azért mégis megjegyezném, hogy a menekültellenes kampány minden magyar állampolgárnak, gyerektől öregig, kétezer forintjába fog kerülni. Az másfél doboz cigi, két és fél csomag kávé, majdnem két kiló sertéshús, budapesten három, vidéken egycsillió korsó sör (utóbbit mondjuk a gyerekek inkább ne igyák még, a cigihez hasonlóan), csak azért, hogy kicsit jobban gyűlöljük egymást és mindenki mást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik