Belföld

Török Gábor a Gyárfás-jelenségről

A politológus azt nap-keltés emlékei alapján magyarázza el.

Török Gábor szerint “nem lenne jó, ha ma úgy menne le a nap, hogy Gyárfás Tamás és a borzalmas Napkelte összes korábbi politikai haszonélvezője ne látná bele az Orbán-kormány elleni elszánt harcot Hosszú Katinka nyilatkozataiba…”

Az elemző Facebook-oldalán emlékeztet rá, hogy volt szerencséje régebben néhányszor a Nap-keltében járni.

Ott egy szabály volt: mindenkivel jóban lenni, aki akkor éppen számít. Aki nagyon számít, azzal még jobban. Aki meg nem számít, hát az nem számít. Mint ahogy semmi más sem számít. Erről szól a Gyárfás-jelenség (és a vele szembeni fellépés), nem Orbánról és nem a kormányról.

“Nincs helye pártpolitikának a sportban!”

Ezt az Országgyűlés sportért is felelős Kulturális Bizottságának jobbikos elnöke közölte, mondván, a világversenyeken induló versenyzők  az egész nemzetet képviselik. Dúró Dóra mégis úgy érezte, ki kell állnia Hosszú Katinka mentalitása mellett, mert érdemi kritikája előrébb viszi az országot, és a magyar sport ügyét a XXI. században.

Ha a magyar társadalomban általános jelenség lenne, hogy a nagy szaktekintéllyel rendelkező emberek a saját szakterületükön felemelik szavukat a rendszerszintű hibákkal vagy visszaélésekkel kapcsolatban, és nem lehetne őket megvenni, megfélemlíteni, elhallgattatni, sokkal előrébb tartana az ország.

Előzőleg Bárány Balázs, az MSZP országos elnökségi tagja “úszott rá” Hosszú Katinka ügyére. Azt mondta: nyilvánvalóvá vált, hogy az úszás területén a felkészülés legalapvetőbb körülményei még a legjobb magyar sportolóknak sem adatnak meg, miközben focira mindig van pénz. Az MSZP javasolja, hogy az úszás után is járjon adókedvezmény. 2012-ben a jelenlegi sportállamtitkár, Szabó Tünde, még úszószövetségi főtitkárként támogatta, hogy az úszás is kaphasson a tao-forintokból.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik