Belföld

A PM-es Tordai Bence meg akarta nézni, a Honvédelmi Minisztérium megmutatta

Tordai Bence, a Párbeszéd Magyarországért (PM) szóvivője közérdekű adatkéréssel fordult a Honvédséghez, feleslegessé vált haditechnikai eszközök értékesítése ügyében. A Honvédelmi Minisztérium (HM) a szóvivő kérdéseire részletes tájékoztatást adott, melyből kiderült, hogy az értékesítések megfeleltek a vonatkozó jogszabályi előírásoknak, a gazdaságossági és szabályszerűségi követelményeknek – kezdi kedden kiadott közleményét a tárca.

Mint írják, a  PM szóvivője megtekinthette a szerződések tartalmát, emellett a HM ismertette az állami vagyon értékesítésének szigorú jogszabályi környezetét. A haditechnikai eszközök értékesítésére vonatkozó jogi környezet garantálja, hogy ilyen ingóság nem kerülhet illetéktelenek kezébe, valamint, hogy a honvédelmi célra feleslegessé vált a haditechnika “útja” minden esetben nyomon követhető – ismertették. A közlemény szerint  a PM képviselői meggyőződhettek arról, hogy az eladott haditechnika tárolása – a vevő által fizetett, a piaci viszonyoknak megfelelő ellenérték fejében – a biztonságos elszállításig honvédségi objektumban történik, a szigorú biztonsági előírásoknak megfelelően.

A HM illetékese hangsúlyozta, hogy a Minisztérium a honvédelmi célra felesleges ingóságok minél eredményesebb értékesítésére törekszik, a gazdálkodásra vonatkozó jogszabályi előírások betartásával, valamint a teljes átláthatóság biztosításával.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik