Belföld

Luxusszállodákban költötte a szakszervezet pénzét Gaskó István

Szerinte lobbitevékenységre kellettek a drága szobák, utódja feljelentést tett.

Több százezer forintot költött el Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének volt elnöke az érdekképviselet pénzéből – állítja a mostani elnök. Gaskót még májusban váltották le, az új vezetés elkezdte átnézni a korábbi számlákat és dokumentumokat.

Kiderült: Gaskó István tavaly februárban az akkor még leendő feleségével szállt meg egy budapesti luxusszállodában, a Várban. Kétfős szobát vettek ki minibár-használattal és autóbehajtási engedéllyel több mint 150 ezer forintért, amit a VDSZSZ állt. Bárány Balázs szerint elődje költéseit csak erős fantáziával lehet összefüggésbe hozni a szakszervezet munkájával.

Másik két hotelszámla is előkerült 2012-ből, egy pesti luxusszállodában két alkalommal foglalt egy-egy éjszakára szállást Gaskó, 140-140 ezerért. A számla szerint csoki, ásványvíz és szeszesital is fogyott, ezt is a szakszervezeti számláról fizették.

Gaskó, aki most a Liga Szakszervezetek vezetője, nyilatkozott az RTL Klubnak, de később letiltotta a beszélgetést, amiben elismerte, hogy ő vette igénybe a három luxusszállodai éjszakát. Azt ugyanakkor hozzátette, hogy a partnerével „nem aludtak ott”, két autójukkal pedig azért kértek behajtási engedélyt, mert ott tárgyaltak valakivel, aki a VDSZSZ vendége volt, de mivel a lobbitevékenység nem nyilvános, nem mondja meg, ki aludt végül a szobákban.

Bárány Balázs ugyanakkor elképzelhetetlennek tartja, hogy a szakszervezetnek olyan lobbitevékenységet kellett volna folytatnia, amiről csak több százezres hotelszobában lehet tárgyalni. Így az ügyben bejelentést tettek, a BRFK hűtlen kezelés miatt nyomozást indított.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik