Belföld

A leköszönő miniszterelnök beszéde – sokan voltunk, de nem elegen

A miniszterelnök, Orbán Viktor elismerte a Fidesz-MDF választási vereségét, és gratulált a győztesnek , Medgyessy Péternek. A kormányfő azonban hozzátette: csatát vesztettek, de a cél változatlan: a polgári Magyarország megteremtése.

Orbán Viktor miniszterelnököt olyan vehemensen éltette a Fidesz-központban összegyűlt tömeg, hogy csak többszöri nekifutásra tudta elkezdeni beszédét. Végül így szólt: “A választások második fordulóját megnyertük, mégsem vagyunk felhőtlenül boldogok. Magyarország hetekig két világ határán állt. Két forduló alapján Magyarország mégoly kicsiny, de létező többsége úgy döntött, hogy a szocialista világ irányába billenti ki a mérleg nyelvét. Hat parlamenti mandátumon múlott, hogy nem a polgári világ került többségbe.”

A leköszönő miniszterelnök beszéde – sokan voltunk, de nem elegen 1Hajtsunk fejet a választók akarata előtt!

A miniszterelnök hozzátette: “Ezúton is köszönöm, hogy támogattak minket, köszönöm a vidék Magyarországának, a kisgazdáknak. Mondjunk köszönetet a kisgazdáknak, a magyar gazdáknak, akik majdnem megfordították az első választási forduló eredményét. Mi, akik a polgári jövőt választottuk, nagyon sokan voltunk, de még mindig nem voltunk elegen.”

“A szeretet és az összefogás ereje már hatalmasnak bizonyult, de még mindig nem bizonyult elegendőnek. Magyarország európai és nyugati ország, ahogy az illik, gratuláljunk a győzteseknek, és hajtsunk fejet a szavazók akarata előtt. Ezt percekkel ezelőtt megtettem, és Medgyessy Péternek gratuláltam a választási győzelemhez. Azonban ezzel a történetnek nincs vége. Vissza kell emlékeznünk arra, hogy 1998-ban egy új korszakot nyitottunk. Lezártuk a huszadik századot, és elindítottuk a XXI. századot. Ennek lényege: kell lennie egy erős, gyarapodó és független Magyarországnak, amelyet szabad emberek alakítanak a saját szájuk íze szerint. Az elmúlt négy év alatt megerősítettük a családokat, 230 ezer munkahelyet teremtettünk. Elsőbbséget és kiemelt elbánást adtunk a magyar gazdáknak, a magyar fővállalkozóknak, elindítottuk a Széchenyi-tervet. Visszarántottuk a káosz széléről Magyarországot, visszavertük a szervezett bűnbandákat.”

A magyarság jövője a 15 milliós magyar nemzetben van

“Megindítottuk a nemzeti újraegyesítést. A magyarok jövője nem a tízmilliós Magyarországban, hanem a 15 milliós magyar nemzetben van. Hadd ismételjem hát meg, hogy mindenhol hallatszódjon! A magyarok jövője nem a tízmillós Magyarországban, hanem a 15 milliós magyar nemzetben van” – ismételte magát a kormányfő, és hozzátette: “A kormányzás számunkra mindig csak eszköz volt. A cél mindig a szabad, független, gyarapodó magyar nemzet. A csatát elvesztettük, de a célok változatlanok. A kommunizmus összeomlása óta ennyi ember Magyarországon még nem állt ki valami mellett, amennyi a kormánypártokat támogatta.”

“A két hét a bizonyíték arra, hogy az elmúlt négy évben megszületett a nemzeti politikai közösség. Ez a polgári Magyarország, amely egyszer és mindenkorra megszületett. Olyan erő ez, amelyre lehet, és fogunk is jövőt építeni. Külön is szeretném megköszönni a fiataloknak, hogy az elmúlt hetekben ilyen hősiesen küzdöttek. Most egy kicsit megnehezült az idők járása, de sose felejtsétek, hogy az idő a ti oldalatokon van. Vesztettünk egy fontos csatát, de az ügy jól áll” – fogalmazott Orbán Viktor.

Miért történt ez így?

A miniszterelnök feltette a kérdést: “Miért történt mindez így? Mindenkinek lesz erre válasza. Nekem is van egy válaszom: mindig van egy magasabb értelme annak, ami az emberrel történik. Hogy pontosan mi ez, azt még nem tudjuk, ma még csak a büszkeséggel vegyes szomorúságot érezzük. A történtek értelme velünk együtt világosodik majd meg. Akiben van hit, remény és szeretet, annak a nehézség a javára válik. Tudjuk azt is, hogy csak a hitét vesztett embert lehet legyőzni. Amit létrehoztunk, az megmarad. Ellenzékben is a polgárok oldalán fogunk állni. A magot elvetettük, a palántákat kiültettük, ma már erősödőben vannak, és nem engedjük, hogy a virágba borult fákat bárki is kivágja. Figyelni fogunk, mind a 2,5 milliónyian.

Mindig támogatni fogjuk a Parlamentben az olyan döntéseket, amelyek az ország polgárainak az érdekeit szolgálják. Megköszönöm mindenkinek a részvételt, a kitartást és a biztatást. Azzal a gondolattal szeretnék ma estére – és csak ma estére – elköszönni mindenkitől, hogy ha becsukódik egy ablak, az azt jelenti, hogy valahol kinyitottak egy ajtót. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik