Tudomány

Zöld kölyke született egy kutyának

Élénkzöld kölyke született egy észak-karolinai család kutyájának, akit a Marvel-képregények zöld bőrű izomembere után Hulknak neveztek el.

A Haywood megyei Shana Stamey fehér juhászkutyájának, Gypsynek péntek reggelre nyolc kölyke jött világra – írja az MTI. A háromórás vajúdás simán folyt, amíg a negyedik kiskutya, egy kicsi, limezöld bundájú kölyök elő nem bújt. „Ijesztő volt. De mindegyik kutya egészséges” – mondta el a Stamey a helyi lapoknak.

A szakértők szerint van magyarázat a kutyakölyök különös színére. Valószínű, hogy a vemhesség alatt Gypsy gyomrából származó folyadék szennyezhette be a magzat fehér szőrét – magyarázta Suzanne Cianciulli, a waynesville-i állatkórház igazgatója. A rendszeres fürdetés és az anyaállat nyalogatása várhatóan néhány hét alatt elhalványítja Hulk különleges színét.

Tavaly szintén történt már hasonló eset, akkor Németországban egy golden retriever kölyök nem fehéres, hanem zöldes színnel jött a világra, őt Mojitónak nevezték el az alkoholos koktél mentájának zöldje miatt.

Zöld kiskutya született Németországban
A golden retriever zöldes árnyalattal jött világra, de valószínűleg nem marad így sokáig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik