Tech

Ennél bizarrabb arcmaszkot nehéz elképzelni

Getty Images
Getty Images

A koronavírus-járvány közepette érdekes kiegészítőket dobott piacra egy japán kereskedő: olyan hiperrealisztikus maszkokat, amik 3D-ben adják vissza igazi arcmodellek vonásait. Igaz, Shuhei Okawara terméke egyáltalán nem hatékony semmilyen szinten a vírus elleni védekezésben, de a kinézete kellőképpen ijesztő, így ha máshoz nem is, de a közösségi távolságtartás betartásához hasznos lehet.

A bizarr maszkok elkészítésében bárki segíthetett, amennyiben küldött magáról online egy fényképet és egy jelentkezési lapot. Okawara maga választotta ki több mint 100 jelentkező közül azokat, akiknek az arcát 3D-nyomtatóval öntötték maszkba.

Okawara szerint még Velencében sem árulnak komplett emberi arcokat ábrázoló álarcokat, de úgy gondolja, hogy a dolog mozgathatja az emberek fantáziáját. Szerinte nagy lesz a kereslet az árura, és a jövőben szélesíteni is tervezi a kínálatot.

Akinek a fantáziáját tényleg megmozgatja a dolog, 98 ezer japán jenért, azaz körülbelül 276 ezer forintért megvásárolhatja valamelyiket a tokiói Kamenya Omote boltból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik