Tech

Lehallgathatók voltak a netezők a Facebook Messengeren keresztül

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Natalie Silvanovich, a Google biztonsági szakértője nemrég hozta nyilvánosságra, hogy komoly biztonsági hibára bukkant a Facebook Messenger androidos verziójában. A csevegő hívási rendszerében lévő sérülékenységet kihasználva rosszakarók számára lehetővé vált, hogy lehallgassák a felhasználókat.

A bugot olyan módon lehetett kihasználni, hogy a támadók hívást generálhattak, amit aztán automatikusan fogadni lehetett az áldozat készülékén. Ez hallgatózásra adott lehetőséget a mobil mikrofonján keresztül, a tulajdonos tudta nélkül. A kiskaput kihasználva nem volt szükséges gombot megnyomni az eszközön a hívás fogadására, a címzett mobilja kényszeríthető volt a hangalapú kapcsolat létrehozására.

A fejlesztők azóta befoltozták a biztonsági rést, a javítás tölthető az applikáció legújabb verziójával. Többek közt az ilyen esetek miatt is érdemes mindig naprakészen tartani az alkalmazásainkat. A szakértő a felfedezéséért 60 ezer dollárnyi jutalmat kapott a Facebooktól, amit jótékonysági célokra ajánlott fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik