Tech

A Huawei Mate 30 Pro is egészen egyedi kamerarendszerrel érkezhet

A Huawei idén már nagyot villantott a tavasszal bemutatott P30 Pro okostelefonnal, ami egészen új szintre emelte a mobilos fotózást, ugyanakkor a kínai cégnek idén még van egy nagy dobása, hiszen már javában készülnek a Mate 30 termékcsalád bevezetésére. Azt ugyan jelen pillanatban még nem tudni, hogy a készülékre milyen hatással lesz az USA és Kína között zajló kereskedelmi háború, hiszen a korábbi ígéretek ellenére még semmilyen konkrét megállapodás nem született azt illetően, hogy a jövőben érkező Huawei telefonok használhatják-e az Android operációs rendszer nélkülözhetetlen licenceit.

Fotózásra tervezve: kipróbáltuk a Huawei P30 és P30 Pro mobilokat
Kézbe vettük, és meg is néztük, hogy mire képesek a Huawei legújabb, főleg fotózás terén újító készülékei.

A gyártót ez mindenesetre nem fogja megakadályozni abban, hogy – bizonyos országokban – piacra dobja a Mate 30 készülékeket, amik közül a legújabb pletykák szerint a Mate 30 Pro egészen különleges kamerarendszerrel kerülhet forgalomba. Amennyiben lehet hinni a szivárogtatóknak, a készülék 40 + 40 + 8 megapixeles hátlapi szenzorokkal lesz felszerelve – természetesen a Leica jóvoltából. A fő egység ugyan már tavalyi Mate 20 Próban is 40 megapixeles volt, de ezúttal f/1.6 vagy f/1.4 között lesz variálható a rekeszérték, és a P30 mobiloknál bevezetett RYYB pixelkiosztással készülnek majd a képek.

Ami viszont ennél jóval érdekesebb, hogy a hírek szerint az ultraszéles látószögű kamera is 40 megapixeles lesz, ami komoly minőségjavulást eredményezhet a széles látószögű (a pletykák szerint 120 fokos) képek készítésekor. A harmadik, telefotós szenzor egy 8 megapixeles egység lehet, ötszörös optikai zoommal, és nincs kizárva, hogy mindemellé még egy ToF kamerát is biztosít a gyártó.

Ígéretes jóslatokban egyébként nincs hiány az októberre várt Mate 30 Próval kapcsolatban, hiszen egyesek már azt rebesgetik, hogy a Huawei következő csúcstelefonja már Kirin 985-ös rendszerchippel és 55 wattos gyostöltéssel kerül majd forgalomba, sőt a telefont vezeték nélküli töltővé változtató reverse carging technológia esetén is 10 W-os teljesítményről beszélnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik