Tech

Rejtélyes módon tűnnek el fotók a Huawei mobiljairól

Több kínai felhasználó is arra a furcsa jelenségre lett figyelmes, hogy a Twitterről letöltött képeik egyszerűen eltűnnek a Huawei mobiljukról. A Redditen közzétett posztok alapján arra kezdtek gyanakodni, hogy a mobil operációs rendszere valamilyen okból kifolyólag megsemmisíti a mikroblogról lementett fájlokat, kérdéses, hogy milyen okból. A probléma nem csak a kínai régióban kiadott Huawei modelleket érinti, de a kistestvér Honor márka készülékeinek egyes használói is tapasztalták.

Az esetről videós felvételt is készítettek, amin látható, hogy a megjelenő rendszerüzenet a Huawei logóját mutatja, de arról értesít, hogy a Twitter távolította el a fotót. Mások egyszerűen csak olyan értesítést kaptak,  hogy a képfájl megsérült.

Forrás: Twitter (@uriimaho)

A Huawei közleményben ismerte el, hogy a probléma létezik, és azokat a készülékeket érinti, amelyeken a Twitter app bizonyos verziói futnak (7.78.0, illetve 7.77.0). Az alkalmazás alapból készít egy külön mappát minden letöltött képnek azzal azonos néven, ami aktiválja a Huawei EMUI szoftverébe épített képvédőt, ezután kap törlésről szóló értesítőt a felhasználó. Mint kiderült, a képek nem is tűnnek el, a File Manager/picture/Twitter elérés alatt meg lehet őket találni.

A Huawei elmondása szerint a Twitterrel közösen már dolgoznak a megoldáson. Ettől persze még több kérdés is nyitott marad, például hogy miért csak a kínaiaknál, és miért éppen a Twitterrel történik ez…?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik