Tech

Ha egy igazán különleges 40 megapixeles fotómasinára vágyik

A japán gyártó legfrissebb tükör nélküli digitális fényképezőgépéből csak néhány ezer példány készül.

Az Olympus február elején jelentette be az OM-D E-M5 sokak által várva várt utódmodelljét, a nemrégiben általunk is kipróbált OM-D E-M5 II-t, mely felsőkategóriás tükörnélküli cserélhető objektíves digitális fényképezőgép március elején bukkant fel a kereskedések polcain, most pedig egy limitált széria érkezett belőle. Az Olympus OM-D E-M5 II Titanium nevet kapott újdonság egyediségét a titánszürke borítás, a különleges nyakpánt, illetve a minőségi bőrből készült kártyatartó adja. A mindössze 7 ezer példányban készülő különlegesség az USA-ban 1199 dollárba kerül (327 ezer forint), és jó hír, hogy júniustól hazánkban is kapható is lesz a 399 ezer forintos listaárú készülék.

 

Az alapmodellnél 100 dollárral drágább újdonság “lelke” nem más, mint egy 16 megapixeles felbontású, 17,3×13 milliméter méretű CMOS képérzékelő, melynek révén azonban nemcsak 16 megapixeles, hanem ennél akár jelentősen nagyobb felbontású képek is készíthetők. A High-Res Composite Shot üzemmódnak köszönhetően akár 40 megapixeles felbontásban is fotózhatunk, ilyenkor ugyanis a fényképezőgép gyors egymás utánban nyolc darab felvételt készít, majd pedig ezeket összekombinálja egyetlen nagyfelbontású képpé. A TruePic VII processzoros készülék fényérzékenysége ISO100 és ISO25600 között állítható, a nem kívánt bemozdulások ellen pedig egy rendkívül fejlett öttengelyes szenzormozgatásos megoldás véd.

 

Az időjárásálló magnéziumvázas OM-D E-M5 II 124x85x45 milliméter méretű, illetve 469 gramm tömegű, a hátoldalt pedig egy mozgatható 3 colos érintőkijelző uralja, mely 1,037 millió szubpixellel rendelkezik, mellette pedig egy elektronikus képkereső is található. Említést érdemel továbbá a 81 pontos autofókusz rendszer, a 10 fps sebességű sorozatfelvevő, a 77 Mbit/s-os bitrátájú Full HD (60 fps) videófelvevő, illetve a Wi-Fi támogatás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik