Szórakozás

Fluor: Tele az ország frusztrációval, gyűlölettel, legalább az a kibaszott meseország hadd legyen mindenkié

Dúró Dóra ledarált egy mesekönyvet, amit a „homoszexualizmus propagandájának” tekint, mivel több kisebbség mellett szerepelnek benne LMBTQ karakterek is. A politikus akciója többeket is felháborított, így Fluor Tomit is.

A Mi Hazánk Mozgalom politikusa, Dúró Dóra a napokban szó szerint ledarált egy mesekönyvet, mondván, hogy ezzel „megsemmisíti a homoszexualizmus propagandakönyvét, ami a gyerekek egészséges fejlődése és a magyar kultúra elleni támadás”.

A Meseország mindenkié című könyvben ismert mesék átiratai szerepelnek, a Labrisz kiadó leírása szerint olyan hősökkel, akik valamilyen stigmatizált vagy kisebbségi csoporthoz tartoznak. Dúró akciója többeket is felháborított, Instagram-sztoriban foglalkozott a témával Tatár Csilla, Lilu és Eke Angéla, Kulcsár Edina férje, Szabó András Csuti pedig Heinrich Heinét idézett nekünk, amikor megkerestük a témában.

Szabó András Csuti Dúró Dóra könyvdarálásáról: Ahol könyveket égetnek, ott végül embereket is fognak
Kulcsár Edina férje nyilatkozott nekünk, miután a Mi Hazánk Mozgalom politikusa bedarált egy mesekönyvet, ami a másság elfogadásáról szól.

De nemcsak őt, hanem a közéleti témákban mostanában egyre többször felszólaló Karácson Tamást, vagyis Fluort is megkerestük.

Dúró Dóra ledarált egy olyan könyvet, ami alapjaiban az elfogadásról szól, például arról, hogy ne csúfold a fogyatékkal élőt, ne legyél előítéletes a romákkal és legyen benned érzékenység az öregek felé. Szerinte ezek aberrált dolgok, és számára csak a tökéletes magyar ember tekinthető embernek. Az igazi kérdés az, hogy neki miért fáj ennyire az, ha valaki nem heteroszexuálisnak születik. A homoszexualitás nem egy kór, ami fertőz és mindenkit elbuzít, aki egy pillanatra nem figyel oda, hanem egy dolog, amivel születik az ember és az égvilágon senkinek nem árt. Ellentétben azzal, ha valaki náci, azzal általában nem születünk, viszont elég sok embernek ártott már

– nyilatkozta nekünk Fluor, aki hozzátette, szerinte elég gyenge jellemnek kell lenni ahhoz, hogy a gyűlöletből eszkábáljunk identitást, illetve hogy szegényesnek tartja azt, ha valaki csupán arra büszke, hogy egy adott földrajzi pontra születik és közben mindent utál ami nem olyan, mint ő.

Gondolatait a következővel zárta:

Az a szülő pedig, aki azt gondolja, hogy a gyereke egy mesekönyv vagy egy tévéműsor hatására változik meg, esélyesen nem teremtett meg egy stabilt bázist számára. Tele van az egész ország frusztrációval, gyűlölettel, egyre nagyobbak a szakadékok, legalább az a kibaszott meseország hadd legyen mindenkié, ha már úgyis pártok mondják meg, hogy ki a magyar meg ki nem. Most könyvet égetünk, jövő héten akasztani fogunk? Mi a terv?

Kiemelt kép: Instagram/Fluor – Adam Temesi

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik