Szórakozás

Lady Gaga beszólt az alelnöknek koncertjén

Lady Gaga éppen Las Vegas-ban lépett fel, amikor egy szám közepén elkezdett beolvasni Donald Trump alelnökének, Mike Pence-nek és annak feleségének, Karen Pence-nek. Pence melegellenessége régóta ismert, az apropót most az szolgátatta, hogy kiderült, felesége egy olyan vallásos iskolában dolgozik, ami nem hajlandó meleg tanárokat és dolgozókat alkalmazni. Az énekesnő a következőt üzente neki:

Üzenem Mike Pence-nek, ha azt gondolja, elfogadható, hogy a felesége olyan iskolában dolgozik, ami kitiltotta az LGBTQ tagjait, téved. Azt mondod, hogy nem kéne diszkriminálnunk a kereszténység ellen? Te vagy a legrosszabb reprezentációja annak, hogy mit jelent kereszténynek lenni.

Ezzel arra utal, hogy Amerikában legtöbbször a vallásszabadságra szoktak hivatkozni a melegellenes intézkedések során, például azért nem süt egy pék esküvői tortát egy meleg párnak, mert az sértené a vallását, és ez diszkriminálja őt vallásosként, ha ki kellene szolgálnia. Az énekesnő így folytatta:

Én egy keresztény nő vagyok, és úgy tudom, hogy a kereszténység lényege, hogy nem vagyunk előítéletesek és mindenkit szívesen fogadunk. Mr. Pence nézzen szembe magával a tükörben és szégyelje magát.

Kiemelt kép: Kevin Mazur/Getty Images – Park MGM Las Vegas

Ajánlott videó

Olvasói sztorik